úvod
homepage

Návštěvníci beerfestu vypili 70 tisíc piv vytisknout článek

Přidáno: 14. května 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4595x

Největší pivní festival zahájilo narážení soudku litovelské klasiky

Ve dnech 11. – 12. 5 2007 proběhl v Olomouci již šestý ročník Olomouckého pivního festivalu. Akce je největší přehlídkou piva v České republice. Jako každým rokem i letos Olomoucký pivní festival slavnostně zahájilo tradiční naražení soudku klasického litovelského piva.

Beerfest se letos konal poprvé na dostihové dráze v městské části Lazce. Minulých pět ročníků hostila travnatá plocha u Envelopy nedaleko centra města, na které se ale od loňského podzimu staví nová budova přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. Pořadatelé nemohli nové místo pro konání festivalu dlouho najít a nakonec akci zkrátili z tradičních čtyřech na pouhé dva dny. Na tradiční velkoleposti akce to však nic nezměnilo.

Během těchto dvou dnů proteklo hrdly dvanácti tisíců návštěvníků pivního festivalu 350 hektolitrů piva. Milovníci pěnivého moku mohli ochutnat na 120 druhů piv. Nabízelo je tu 23 tuzemských pivovarů z celé ČR. Všechny stály 20 korun. Nejsilnějším pivem byl litovelský sváteční 13° ležák.

Podobně jako v minulých letech i letošní festival doplnil pestrý kulturní program. Návštěvníci festivalu si mohli poslechnout na 20 hudebních skupin. Na pódiu vystoupily například kapely Buty, Ready Kirken, Težkěj Pokondr, Fleret nebo Laura a její tygři.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání