úvod
homepage

Speciální velikonoční Březňák již uzrál vytisknout článek

Přidáno: 28. března 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5233x

Ústí nad Labem, 28. března 2007Speciální velikonoční pivo Březňák již uzrálo v ležáckých sklepích pivovaru ve Velkém Březně, který patří do skupiny Drinks Union. „Již tradičně připravujeme pro naše příznivce na Velikonoce speciální čtrnáctistupňové pivo Březňák, které vaříme klasickým způsobem. Pivo se vyznačuje lahodnou hořkostí,“ řekl ředitel pivovaru Velké Březno Jaroslav Rottenborn.

Speciální Březňák začali v pivovaru vařit již v listopadu minulého roku. „Piva vyrábíme klasickým dvourmutovým způsobem, kdy po uvaření a sespílání várky probíhá 14 dní hlavní kvašení v otevřené spilce. Pak musí pivo několik měsíců uzrát v ležáckých sklepích. Čím je pivo silnější, tím déle musí zrát,“ vysvětlil Rottenborn. V ležáckých sklepích tak speciální „čtrnáctka“ leží již od prosince a v době „naražení“ bude mít za sebou 110 dnů ležení.

Velikonoční pivo připravuje pivovar Velké Březno již čtvrtým rokem. „Chceme, aby se na pultech obchodů objevilo těsně před Velikonocemi, proto jej již v tomto týdnu stáčíme do lahví,“ uvedl ředitel pivovaru. Letošní várka je v objemu 100 hektolitrů, což představuje 20.000 pivních lahví.

Název piva Březňák pochází ze staré tradice, kdy se tato „silná piva“ vařila pouze v březnu a vydržela v ležáckých sklepích až do prosince. „Na konci roku pak bylo čepované jako opravdu kvalitní speciál,“ dodal marketingový manažer značky Jan Sedláček.

Březňák, stejně jako Zlatopramen, Louny a Dačický patří do skupiny Drinks Union. Značka, kterou proslavil také velkobřezenský přednosta stanice Victor Cibich shlížející již více než 100 let z etikety, patří k velmi úspěšným. „Z různých soutěží po celé zemi si Březňák přivezl již přes sto různých ocenění,“ uvedl Rottenborn.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání