“Kvasničák” Holba Šerák získává na oblibě
Kvasnicovému pivu se říká také živé, díky přítomnosti zvýšeného obsahu živé kultury kvasinek, jejichž optimální hladinu udržuje stálá nízká teplota. Tu mohou zajistit chladné sklepy nebo velkoobjemové chladicí boxy. Právě vysoké nároky na skladování a jeho ošetřování způsobily, že od výčepu téměř zmizelo. A to i přesto, že je o něj velký zájem. Kdysi se pilo pouze pivo nefiltrované, k filtraci se přešlo až později. Tou pivo sice získá svoji čirost, ale současně ztratí mnohé zdraví prospěšné látky.Kvasnicové pivo totiž nejenže podporuje dobré távení, ale je současně bohatým zdrojem vitamínů B, které blahodárně působí například na buňky nervové soustavy i pleť a dalších, pro lidské zdraví prospěšných látek. V každém doušku je tedy nejen osvěžení , ale také malá dávka zdraví.
Pivovar Holba letos vystavil více než 367 tisíc hl piva, což odpovídá loňské produkci. Je to velký úspěch, protože konzumace piva v ČR mírně klesá. Zatímco ostatní pivovary se snaží pokles prodeje v tuzemsku vyrovnávat exportem, Holba sází na kvalitu a domácí konzumenty, díky nimž si drží stálou pozici na našem trhu.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |