úvod
homepage

Nákup piva nechávají lidé na poslední chvíli vytisknout článek

Přidáno: 21. listopadu 2006  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3617x
V plném proudu jsou v pivovaru Radegast přípravy na letošní vánoční svátky. Závěr roku totiž znamená předzásobení domácností pivem a objem prodeje tak roste o 150 – 200 %. Radegast očekává, že v druhé polovině prosince si spotřebitelé odnesou domů asi 8 tis. hektolitrů piva denně. Zachování vysoké kvality piva vyžaduje při jeho vaření v pivovaru Radegast svůj čas. Na „vánoční várce“ se tak v nošovickém pivovaru již intenzivně pracuje.

Závěr roku patří tradičně k období, kdy si Češi dopřávají kvalitní pivo. Zatímco v minulosti se domácnosti předzásobovaly tradičním českým nápojem už od začátku prosince, v posledních letech nechávají spotřebitelé nákup na poslední chvíli. Podle regionálního manažera prodeje spol. Plzeňský Prazdroj, a.s. Dušana Holého preferují zákazníci vícestupňové pivo: „Pár dnů před Vánocemi činí nárůst prodeje piva Radegast až 200 %. V posledních pěti letech pak pozorujeme trend, že zákazníci stále častěji dávají přednost světlému ležáku Radegast Premium před Originálem, který patří do kategorie výčepních piv.“

Na pokrytí očekávaného nárůstu prodeje se začal pivovar Radegast připravovat začátkem listopadu. Od jeho poloviny pak v Nošovicích uvaří o 15 tis. hektolitrů piva Radegast více. Podle manažera pivovaru Radegast Ivo Kaňáka je na takovou situaci pivovar dobře připraven: „Posílena bude zejména stáčírna, které se nárůst produkce dotýká nejvíce. Disponujeme sítí zkušených externích zaměstnanců, jejichž služby do konce roku využijeme.“

I přesto, že křivka prodeje lahvového piva v prosinci prudce roste, pozadu nezůstává ani spotřeba točeného piva. Lidé sice dávají ve větší míře přednost nakupování dárků či uklízení před návštěvou restaurací, na spotřebě piva to však není znát. Vysvětlení podává Dušan Holý:

„Prosinec je ve znamení firemních večírků a společných oslav závěru roku. Tito návštěvníci restaurací nám nahradí pravidelné hosty, kteří se věnují předvánočním přípravám.“

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání