Prodej piva Holba láme rekordy
Výrazný nárůst prodeje piva Holba pokračuje i v červenci, kdy v Hanušovicích padl rekord v denním výstavu. 1311 hektolitrů sudového piva dosáhla v Holbě produkce v jednom z letních dnů, což je letošní denní maximum. „Je to o 40 procent sudové Holby více ve srovnání se stejným dnem loni,“ říká Zdeněk Mareš, obchodní ředitel pivovaru. V červnu a první dekádě července prodal pivovar více než 60 tisíc hektolitrů piva, což je až o 70 procent více než v mimosezóně. „ Situace je nyní stabilizovaná a pokud se počasí výrazně nezhorší, lze předpokládat udržení prodeje na aktuální hranici. V meziročním srovnání to představuje zhruba 15 procentní nárůst,“ hodnotí Zdeněk Mareš. Díky náporu odbytu posílil pivovar nejen výrobu a logistiku, ale také výčepní servis v gastro zařízeních. „Zvlášť v horkém počasí je zapotřebí věnovat maximální pozornost ošetření piva, a proto teď mají naši servisní technici plné ruce práce. Důsledně dbáme na to, aby se pivo dostalo na stůl správně vychlazené, načepované a ve stabilní kvalitě,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru. I přes značný nápor se pivovaru daří včasné vykrývání objednávek odběratelů.
Na konzumaci piva se nejen na Jesenicku významně podílí sezónní návštěvníci a turisté, kteří plní zahrádky a hospody nejen o víkendech. Růst prodeje se týká i prodeje lahvového a především pak piva Holba v plechovkách, ty jsou praktickým balením na dovolenou. Ve vedrech se pije více pivo s nižším obsahem alkoholu , což potvrzuje nárůst objednávek desítky Holba Classic i jedenáctky Holba Šerák. Loni pivovar vystavil 434 tisíc hektolitrů piva a řadí se mezi mezi 10 největších u nás.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání