Pivovar Zubr dále investuje do kvality, má novou vířivou káď
“ Vyrábíme klasickou technologií, takže u nás kvasí pivo na spilce v otevřených kádích. Kvasnice jsou velmi citlivý organismus, a proto je třeba zajistit optimální podmínky a maximální mikrobiologickou čistotu,” říká Nataša Rousková.
Investice pivovaru si v posledních pěti letech vyžádaly částku 300 milionů korun, z toho 200 šlo do technologií, zbytek na modernizaci a výstavbu areálu. Po jejím ukončení se areál pivovaru opět otevře také veřejnosti. “ Již nyní připravujeme nový program exkurzí pro návštěvníky. Pivovarů s klasickou výrobou už není mnoho, takže zájem podívat se pod pivovarnickou pokličku je veliký,” uvádí ředitel pivovaru Pavel Svoboda.
Pivo Zubr je držitelem titulu European Beer Star, několinásobným šampionem degustačních soutěží PIVEX a České pivo a patří mu také značka kvality KlasA. Zubr je součástí 4. největší pivovarnické skupiny Zubr, Holba, Litovel s výstavem necelého miliónu hektolitrů piva ročně a šesti procentním podílem na trhu..
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |