Pivovar Holba investuje do kvality
„ Jedná se o významnou investici spojenou se zvyšováním kvality piva, které minimalizuje chyby nebo nepřesnosti způsobené lidským faktorem,“ hodnotí Luděk Reichl a zmiňuje se o ekonomickém dopadu zařízen, spojeném především s úsporou energií. Pivovar letos investoval také do nové laboratoře, kde je na špičkových přístrojích za více než 2 milionů korun nepřetržitě sledována kvalita piva ve všech fázích jeho výroby.
Výstav téměř 439 tisíc hektolitrů řadí hanušovický pivovar mezi první desítku producentů piva u nás. Největší podíl na trhu má v Olomouckém kraji, kde patří k nejčastěji konzumovaným značkám.Většinu produkce vypijí konzumenti doma. Na export jde kolem pěti procent produkce, především do Maďarska, Slovinska, Itálie a Švédska. Vlajkovou lodí stále zůstává oblíbená Holba Šerák, které se loni vypilo 170 tisíc hektolitrů. Zhruba 60% celkové produkce prodá pivovar v lahvích s celorepublikovou distribucí, zbytek připadá na sudy, kde převažuje odbyt v domácím regionu. Loni pivovar utržil 374 milionů korun, což je v meziročním srovnání o 7 milionů více. „ Je to způsobeno nárůstem prodeje vícestupňového piva a orientací na segment značkových piv. Tento trend pokračuje i v roce letošním, kdy hanušovická „ jedenáctka“ posílila prodej o 12 procent a o 5 procent narostl odbyt sudového piva,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |