úvod
homepage

Během léta roste obliba čepovaného piva vytisknout článek

Přidáno: 28. července 2005  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4167x

Nejvíce chutná pivo Radegast na Frýdecko-Místecku a Karvinsku

Nošovice, 27.7.05 - Během měsíce června zaznamenala značka Radegast nárůst poptávky v segmentu čepovaného piva, z toho u piva dodávaného v tancích o více než pět procent. Pivo v tancích odebírají zejména velké pivnice, které v letních měsících jsou zaváženy z obchodně distribučního centra v Nošovicích dvakrát, některé i třikrát týdně. Každá velká restaurace má takových tanků pět až šest, přičemž jeden tank pojme tisíc litrů piva. V oblasti severní Moravy a Slezska je zaváženo „tankovým“ Radegastem pětapadesát restaurací. Celkový počet restaurací a hospod, čepujících nejpopulárnější pivo regionu, překročil 3000 a neustále narůstá.

„Před létem jsme zaregistrovali vyšší poptávku restaurací, které mají zájem odebírat pivo v cisternách, tzn. že ho návštěvníkům restaurací čepují nepasterované přímo z tanku“, říká Dušan Holý, regionální ředitel prodejní oblasti Morava akciové společnosti Plzeňský Prazdroj.

Z pohledu množství prodaného piva je značka Radegast nejoblíbenější v okrese Frýdek-Místek, kde se jí vypije nejvíce, avšak v těsném závěsu jsou pak okresy Karviná a Ostrava město. Čtvrtým okresem s největší "spotřebou" piva Radegast je okres Nový Jičín. „Pro prodej piva platí přímá úměra – čím teplejší počasí, tím je spotřeba piva vyšší. Optimální teplota, při které sledujeme nejvyšší odbyt piva, je od 28-30°C. Při teplotě nad 30°C se naopak projevuje únava z tepla a lidé konzumaci piva snižují,“ dodal Dušan Holý.

„Pivovar Radegast je připraven na jakkoli náročné léto a svou roční výrobní kapacitou 2,4 miliónu hektolitrů piva je schopen uspokojit všechny žíznivé pivaře“, upřesnil Ivo Kaňák, manažer pivovaru.

Zajímavost:
Na podzim loňského roku byl u příležitosti otevření dálničního úseku z Frýdku-Místku do Dobré sestaven přímo na vozovce nápis Radegast z pivních sudů (viz. foto). Na tento nápis bylo použito více než tisíc sudů a pokud by se celá celoroční spotřeba značky Radegast stočila jenom do sudů, tak by se takovýchto nápisů dalo sestavit téměř 2300. Délka takto sestavených nápisů Radegast by dosáhla devadesáti sedmi kilometrů - tedy například vzdálenosti z Ostravy do Olomouce.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání