Radegast získal první dvě letošní ceny
Nošovice, 3.3. 2005 - Z 13. ročníku odborné degustační soutěže piv ZLATÝ POHÁR PIVEX - PIVO 2005 si značka Radegast odvezla hned dvě ocenění. Z dvaadvaceti značek světlých ležáků získal bronz Radegast Premium a za vyrovnanou kvalitu a mimořádné výsledky obdržel „Certifikát kvality“ Radegast Original. Celkem se do soutěže přihlásilo 23 pivovarů s počtem 40 značek piv. Cenu za značku Radegast převzal 1. března v Interhotelu Voroněž v Brně na Galavečeru pivovarníků a sladovníků ředitel pivovaru Radegast, Ivo Kaňák.
V loňském roce značka Radegast dovezla ocenění z každé degustační soutěže, které se účastnila. Získala deset cen v sedmi soutěžích, z toho třech zahraničních. K té nejvýznamnější patří titul České pivo roku 2004 pro Radegast Premium. „Uvařit dobré pivo je alchymie, kdy je třeba mít v rovnováze kvalitní suroviny, špičkové technologie a zkušený tým lidí. Moderní technologii má mnoho pivovarů u nás i ve světě, ale kvalitní suroviny a zkušení lidé, tvoří srdce pivovaru a to je u Radegastu zdravé. Naši lidé jsou zkušení a jsou to patrioti, na své pivo nedají dopustit a vaří ho s láskou. A to je v pivu znát,“ vysvětluje úspěchy značky manažer pivovaru Radegast, Ivo Kaňák.
Soutěž probíhá dvoukolově. Hodnocení provádějí odborní degustátoři ze soutěžících pivovarů, dále z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze a dalších odborných institucí. Veškeré degustace probíhaly anonymně pod dohledem notáře. Degustátoři hodnotí především chuť piva, jeho plnost, vůni, říz, hořkost i další příznaky (např. v barevnosti, jasnosti apod.). V každé části soutěže jsou u všech vzorků piv prováděny také laboratorní rozbory a hodnocení VÚPS Praha. Vítěz obdrží „ZLATÝ POHÁR PIVEX“.
Soutěž je uznávána pivovarskými odborníky za jedno z nejprestižnějších a nejvýznamnějších degustačních hodnocení piva v České republice. Soutěž je součástí doprovodného programu Mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování G+H 2005, který probíhají v Brně ve dnech 1. - 3. 3. 2005.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |