Gastro festival prověřil studenty v umění čepovat pivo
Ostrava, 5.11. 2004 - Budoucí číšníci a servírky z 21 středních odborných škol a učilišť z České republiky i zahraničí dnes soutěžili v „Dovednostní soutěži v čepování piva“. Soutěž, kterou iniciovala a pořádá značka Radegast, je pravidelně součástí Gastro festivalu, jehož IV. ročník se koná od 4.-6.11. na ostravském výstavišti Černá louka. Studenti měli za úkol načepovat během čtyř minut půllitr nealkoholického piva Radegast Birell. Porota složená ze zástupců pivovaru a odborníků z gastronomie hodnotila první dojem a vystupování soutěžícího, pevnost pěny, stav a formu „pivní čepice“, míru, způsob servírování a celkový dojem. Náročná kritéria poroty nejlépe splnila Zuzana Sopuchová ze ISŠ COP Hotel Praha Nový Jičín.
Výherci zleva: Zuzana Sopuchová ISŠ COP Hotel Praha Nový Jičín, Miroslav Urbaník SOU spol stravování Ostrava-Hrabůvka a vojtěch Pata ISŠ OP Český Těšín.
Soutěž pořádá značka Radegast v rámci Gastro festivalu pro hotelové školy již po čtvrté. Na přístupu a dovednostech soutěžících studentů, kteří jsou vizitkou své školy, je patrná rostoucí úroveň. O soutěž je také stále větší zájem ze strany hotelových škol. Letos se jich do soutěže přihlásilo o šest více než loni. „Pivní kultura má u nás hlubokou tradici. Uvařit pivo umíme snad nejlépe na světě, ale péče o jeho kvalitu v restauracích a umění ho správně ošetřit a načepovat tvoří velké procento z celkového vnímání kvality piva zákazníkem. Proto je potřeba studenty péči o pivo učit i v rámci výuky, trénovat jejich dovednosti a předávat zkušenosti. Podobné dovednostní soutěže jsou k tomu skvělou příležitostí,“ zhodnotil smysl soutěže Igor Polach z oddělení operativního marketingu Plzeňského Prazdroje.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |