úvod
homepage

Svět piva má bráchu vytisknout článek

Přidáno: 12. června 2007  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 2 hodnotících Hodnotících: 7 počet zobrazení Zobrazeno: 15193x

Nebo spíš dvojče? I když, to mladší dvojče se prý ubírá úplně jiným směrem.

Začátkem týdne jsem byl upozorněn na existenci Světa piva. S podtitulem "vše o pivu, pivovarech, sladovnictví". Co mi to jen připomíná? Ale ne, my to snad nejsme, vždyť přeci naše adresa je www.svetpiva.cz, zatímco ta druhá je úplně jiná: www.svet-piva.cz. Rovněž náš podtitul "...téměř vše o pivu!" napovídá, že v případě Světa-piva se jedná o něco úplně jiného než v případě Světa piva.

Ufff, to se mi ulevilo! Skoro jsem se lekl, že tu jsou dva Světy piva. To bych se pak třeba časem nemusel orientovat, kam že to vlastně občas píšu...



Svět-piva.cz
Svět-piva.cz

O čem že je tedy Svět-piva.cz? Kupodivu o pivu. Zatím se na první pohled tváří jako „odkazovač“ na různé články o pivu na internetu. Podobné jsou zatím na českém webu dva, které stojí za řeč. Jsou to jednak Chodyho stránky Pivní.info a stránky Pivovary.info, které provozuje Marek Kodeda. Svět-piva.cz narozdíl od těchto dvou stránek odkazuje přímo k původnímu zdroji. Čili kliknete na název článku a dostanete se rovnou řekněme na iDnes.

Na pohled druhý najdete i docela dobře zpracovaný seznam českých pivovarů, kalendář pivních akcí, odkazy na české pivní a sběratelské weby a diskusi. K tomu si můžete třeba postahovat tapety nebo spořiče obrazovky. Výše zmiňované „konkurenční“ pivní weby se od Světa-piva.cz samozřejmě liší. U Chodyho kromě pečlivého shromažďování pivních textů a tiskových zpráv oceňuji hlavně čím dál lepší původní články a snahu o podněcování diskuse, u Marka pak zejména mravenčí práci při sestavování databáze pivovarů a databanky informací, článků, fotografií, historických faktů…

Podle informací z diskuse na Světě-piva se ale máme na co těšit, protože stránky jsou prý zatím hotovy asi na 10%. Rád se nechám příjemně překvapit.

Problém tak trochu vidím v názvu. Já se snad ještě se Světem piva.cz, Světem-piva.cz a snad i se Světem.piva.cz vypořádám, nemůže to ale při komunikaci Světa piva.cz a Světa-piva.cz se stranami ne zcela zasvěcenými způsobovat občasný šum? Zkusil jsem se proto optat přímo v diskusi na Světě-piva.cz. Zajímalo mě taky, kdo za celým projektem stojí. Podobně všetečný dotaz položil i Chody. A co jsme se dozvěděli?
“Za projektem Svět-piva.cz stojí tým nadšenců do českého pivovarnictví a celé to zaštiťuje p. Palán. Na Vaše přání jsme kontakt přidaly.“
…“Náš názor je takový, že jsme zvolily vhodný název, který přesně vystihuje zaměření a obsah webu, proto nemáme v plánu jej měnit.“

A byl jsem navíc ujištěn, že se Svět-piva.cz ubírá jinam, než jakýkoli jiný český web.

Dobře, že v tom dámy ze Světa-piva.cz mají jasno… Já v tom mám taky jasno. Je tu Svět piva „od Kočky“ a „od Palána“, časem se třeba objeví i nějaký „od Dročky“ a „od Galána“. Žádný problém.

A navíc mě to jakožto „bezpomlčkového světapiváka“ naplňuje i čímsi jako hrdostí. No řekněte, kdo se může pochlubit nevlastním dvojčetem?

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 25 komentářů, poslední komentář: 05.11.2007 18:28 Komentovat
S-P Karel05.11.2007 18:28
Zkuste kliknout na Kontakt a ohodnotit nějaký web. Zarazilo mě, že tak průměrný web je...
S-P Jiri.J05.11.2007 17:45
Návštěvnost je přece podle kvality daného webu:-). Holt jsou dobří:-)
Pocet navstev honza05.11.2007 17:07
Heledte, takhle budou mit rychle vetsi navstevsnost nez puvodni svet piva bez pomlcky:)
Puvodni diskuse Ctenar05.11.2007 17:05
Puvodni diskuse je zde: http://www.svet-piva.cz/diskuse/index.php?diskuse=1&from=1
Svět- piva má vlastní cenzory Jiri.J05.11.2007 16:57
Svět- piva má asi vlastní cenzorský aparát. Možná jsou to Ti V.I.P. Klidně se vsadím,...
Ze by nova - cenzurovana - diskuse? Marek Kamlar05.11.2007 16:54
Take jsem zvedav, co ta nova - doufejme necenzurovana -diskuse uzivatelum nabidne. Zatim netusim....
PI Chody05.11.2007 15:58
Mezidobí je již opraveno a Dwarfova poznámka smazána, stejně jako vtipný a výstižný...
diskuze na s-p Jiri.J05.11.2007 14:24
v inzerci je odpověď, proč zrušili dskuzi: Celkem úsměvné: Rauch Sice píšu do...
Vyhledávání