úvod
homepage

Budějovický Budvar je jediným vlastníkem ochranné známky BUD ve Švýcarsku vytisknout článek

Přidáno: 6. března 2003  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 27885x
Švýcarská Odvolací komise pro duševní vlastnictví Spolkového soudu nepřijala námitky společnosti Anheuser-Busch (AB) proti rozhodnutí švýcarského Patentového úřadu ze dne 22.12.2000. Ten akceptoval námitky Budějovického Budvaru proti registraci ochranných známek "BUD" a "American BUD" americkým pivovarem Anheuser-Busch. Budějovický Budvar je tak jediným pivovarem, který smí používat ochrannou známku BUD ve Švýcarsku.

"Švýcarský Spolkový soud konstatuje, že důvodem pro uznání exkluzivního práva Budějovického Budvaru k ochranné známce BUD je zejména pravomocné rozhodnutí švýcarského Nejvyššího soudu z roku 1999. Ten zakázal společnosti AB užívat označení BUD na švýcarském trhu a zároveň přiznal právo užívat známku BUD Budějovickému Budvaru" sdělil ředitel Budějovického Budvaru Jiří Boček a dodal: "Jedná se o další rozhodnutí, které zajišťuje právní jistotu pro naše další obchodování. Švýcarsko patří mezi tradiční, středně velké exportní trhy pivovaru. Výrobky našich značek se na tamním trhu prodávají již od 60. let minulého století a mezi konzumenty se těší značné známosti a oblibě. V současnosti zde naleznete jak klasický ležák Budweiser Budvar, tak i 16-ti stupňový speciální ležák BUD Super Strong."

Pivovar Budějovický Budvar má zaregistrováno na 380 ochranných známek ve více než 100 zemích světa. Se svým obchodním konkurentem, společností Anheuser-Busch, vede v současné době 40 soudních sporů a dalších více než 40 správních řízení před patentovými úřady. Kromě Velké Británie zaznamenal Budějovický Budvar v poslední době vítězství ve známkoprávních sporech například v Austrálii, na Novém Zélandu, Japonsku, Jižní Koreji, Řecku, Portugalsku či Dánsku, Švédsku a Finsku.

V současné době exportuje Budějovický Budvar svůj prémiový ležák, který patří k absolutní světové špičce, do více než 60 zemí pěti světadílů, a je tak jedním z nejúspěšnějších českých exportérů.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání