úvod
homepage

Akcionáři Plzeňského Prazdroje schválili výplatu dividend vytisknout článek

Přidáno: 6. března 2003  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 27089x

Generální ředitel a předseda představenstva Plzeňského Prazdroje Tony van Kralingen zdůraznil: “S velkým potěšením konstatujeme, že celkový výkon společnosti za poslední tři roky byl vynikající a přinesl výsledky, které výrazně překročily původní očekávání. Plzeňský Prazdroj je neoddiskutovatelným lídrem trhu v České republice a slouží jako vzor pro celé odvětví pivovarnictví v regionu střední a východní Evropy. Budeme tedy pokračovat v dlouhodobém investičním programu, jehož cílem je zvýšení našich výrobních kapacit při zachování stále stejně vysoké kvality piva tak, abychom i nadále perfektně uspokojovali potřeby našich zákazníků.”

Během posledních tří let investoval Plzeňský Prazdroj do svého rozvoje více než 3 miliardy korun. V nejbližší budoucnosti plánuje stavbu nové varny v Plzni, která umožní zdvojnásobit výstav piva Pilsner Urquell. Výrobní kapacita pivovaru Velké Popovice se zvýší o 40 % vybudováním cylindro-kónických tanků. Pokračuje rovněž systematický program investic zaměřených na ochranu životního prostředí ve všech pivovarech společnosti.

Plzeňský Prazdroj výrazně přispívá do veřejných rozpočtů jako plátce daní a poplatků. Během posledních tří let odvedla společnost na daních částku 11,5 miliardy korun.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání