úvod
homepage

Den s Primátorem - sobota 18. května 2002. vytisknout článek

Přidáno: 18. září 2002  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3348x

Den s Primátorem (tradiční Den otevřených dveří Pivovaru Náchod a.s.) proběhl letos v areálu pivovaru v sobotu 18. května od 10 do 19 hodin. Návštěvníci mohli při bezplatném vstupu opět shlédnout pestrý kulturní a doprovodný program, jehož hlavním bodem bylo vystoupení populární hudební skupiny YO YO Band. Účastníky potěšili imitátora Petr Jablonský, silák Železný Zekon (několikanásobného držitele zápisů do Guinessovy knihy rekordů), koncerty country skupiny WILD WEST a dechového orchestru Opočenka či prezentace motocyklů CHOPPER. Děti i dospělí návštěvníci se účastnili celé řady her a soutěží, prohlídek výrobních prostor pivovaru s odborným výkladem (od 11.00 hod do 16.00 hod) či mohli vyhrát v tradičně bohaté pivovarské tombole. Prodej piva Primátor (za velmi příznivé ceny), občerstvení a pivních suvenýrů byl samozřejmostí. I letos mohli „přespolní“ využít k dopravě zvláštního vlaku - Expresu Primátor - taženého historickou parní lokomotivou na trasách Jaroměř - Náchod a Hronov - Náchod.

Tuto příležitost k návštěvě svého pivovaru si nenechalo ujít okolo osmi tisíc spokojených fanoušků zlatavého moku značky Primátor. U příležitosti oslav 130 let od položení základního kamene pivovaru byla vyrobena novinka - doplňující řadu speciálních piv - a to 13% Primátor Jubilejní - Speciální světlé pivo - příznivci náchodského piva tak měli možnost ochutnat zajímavou novinku a to jak v podobě lahvové (na trhu je již od začátku měsíce dubna), tak speciálně jen zde - v rámci Dne s Primátorem - v podobě točené.

A co nám řekl k 13% sládek pivovaru pan Pavel Kořínek? „Tradiční suroviny pro výrobu tohoto chuťově zajímavého piva jsou: vynikající voda z adršpašsko - teplické pánve, český slad z moravského ječmene a dnes už opomíjený slad pšeničný, k dochmelení byl využit jemný aromatický chmel. Použitím částečného sypání sladu pšeničného bylo docíleno nové chuťové varianty, se kterou se naši věrní příznivci asi setkávají poprvé. Toto výroční pivo se vyznačuje světle zlatavou barvou s hustou bílou pěnou. Jemný charakter hořkosti s vysokým řízem a s 5,6% obj. alkoholu a plná neobvyklá chuť, pak ponechává po napití na jazyku zajímavý harmonický dojem nové nepoznané chuti.Věřím, že tento nový speciál bude chutnat všem, kteří umí ohodnotit nevšední chuť a dávají přednost kvalitě před kvantitou.“

František Meduna
vedoucí marketingu

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání