úvod
homepage

Tuplák 2006 vytisknout článek

Přidáno: 20. září 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,33 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 5479x

Asi se nejspíš všichni shodneme, že reklama, zejména pak ta televizní, má největší vliv na rozhodování o koupi piva. Proto se zrodil projekt Tuplák 2006, který by rád našel reklamu nejlepší.

O tom, že ještě donedávna hlavním tématem českých pivních reklam byly party spokojených mladíků, není třeba dlouze diskutovat. Samozřejmě se našly výjimky, ale parta byla jednoduše převažující motiv. Proto jsem tak rád pošilhával po pivních reklamách, zejména pak těch televizních, které se ke mně dostaly ze zahraničí. A ačkoliv se jednalo o práce, které propagovaly pivovarské giganty, musím se přiznat, že mě většinou dostaly. Proto vlastně vznikl i náš nový server, Pivní reklama.cz(zde), který se této problematice specificky věnuje. A odtud je už jen kousek k nápadu uspořádat soutěž o nejlepší pivní reklamu.

Důvody, které mě vedly k uspořádání Tupláku:
*poukázání na vtipné, originální reklamy
*dát prostor na sebe upozornit i malým pivovarům. Vždyť například kampaň pivovaru Bernard v Humpolci patří v tiskové reklamě mezi to nejlepší( zde)
*rozproudit diskusi na téma pivní reklama


Díky šťastné shodě náhod, se mi podařilo navázat spolupráci s Art Directors Clubem(zde), jehož členy jsou povětšinou kreativní ředitelé reklamních agentur. A protože se jedná o nultý ročník této soutěže, bylo rozhodnuto, že se budou hodnotit reklamy retrospektivně nejen za poslední rok. Stanovy soutěže si můžete přečíst na www.svetpiva.cz/tuplak2006/.

A jaký bude další postup? V současné době probíhá sběr přihlášených prací, kterých je k dnešnímu na 40. Během příštího týdne se sejde porota, která z přihlášených prací vybere finalisty v jednotlivých kategoriích. O těchto finalistech se pak dočtete jak na našem serveru, tak i v Pivaři a spřátelených mediích. A ty nejlepší reklamy pak vyberete vy,čtenáři,pomocí sms. Zahájení hlasování je stanoveno na středu 11.10. , neboť v tomto čase na BVV v Brně probíhá výstava Invex, které se též budeme účastnit. Závěr hlasování bude v prosinci a vlastní vyhlášení plánujeme na vánoční období, kdy jak pevně doufám, budete moct přijít ochutnat „kreativní“ piva na náš nultý ročník Vánočního pivního trhu. Nejen o něm, ale i o vlastním hlasování v Tupláku vám přineseme v nejbližší době samostatný článek.

PS: Protože z malých pivovarů se zatím přihlásil jen Bernard a Dalešice, chtěl bych příznivce těchto zařízení poprosit o pomoc. Třeba máte lepší kontakty na jednotlivě pivovary a pivovárky, než máme my. Zkuste je prosím oslovit, aby i oni poslaly své reklamy do soutěže.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 10.06.2007 20:22 Komentovat
... Tomáš Semrád10.06.2007 20:22
doufám, že toho letošního...
Pivni reklama honya10.06.2007 10:27
pokud si Tomasi pamatuju, rikal jsem Ti, ze tento server bude pokracovat. Ale az v navaznosti s...
Pivni.reklama.cz Tomáš Semrád10.06.2007 00:22
..."proto vlastně vznikl i náš nový server, Pivní reklama.cz(zde), který se této...
Invex honza21.09.2006 10:34
Ano, na Invexu budeme mit malou prezentaci. jen jeste nevim, jak to casove vyjde a kdo tam presne...
Invex Jarin20.09.2006 09:42
Napsal jste,že se zúčastníte Invexu.Mám to chápat že server Svět piva tam bude mít svoji...
Vyhledávání