úvod
homepage

Žízeň řidičů uhasí Holba Free vytisknout článek

Přidáno: 28. května 2007  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 9860x

Od května rozšiřuje pivovar Holba svůj sortiment o nealkoholické pivo Holba Free. Na trhu se objeví jako sudové a jeho distribuce bude směřovat do gastro zařízení a sportovních klubů.

Holba Free je určená nejen řidičům, ale všem, kteří chtějí uhasit žízeň třeba při sportu nebo při práci. Největší zájem o odběr pivovar předpokládá u motorestů a restaurací, kde se na svých cestách stravují motoristé. Nový produkt se bude podávat ve speciálním skle, jehož elegantní štíhlý tvar a jemné linie podporují pocit lehkosti nealkoholického piva. Čepovat se bude ze speciálních výčepních zařízení, které Holba do hospod nainstaluje.

Nový produkt Holba uvádí na trh v období, kdy začíná sezóna a konzumace piva se zvyšuje. Vzhledem k tomu již nyní pracuje stáčírna sudů v nepřetržitém provozu a posílená je i varna. Cyklus vaření se prodloužil o jeden den, vaří se tedy od neděle až do pátku s kapacitou 6 várek denně. Ve srovnání s mimosezónou je to týdně až o 1 800 hektolitrů piva více . „ Aby byl zajištěn plynulý provoz, najímáme přes léto brigádníky. Většina z nich tady v létě pracuje opakovaně, takže provoz dobře znají,“ říká Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru.

Do konce dubna prodal pivovar více než 131 tisíc hl piva, což je o 6 procent více než loni. Nejvíce rostl odbyt Holby Šerák a prémiového ležáku Holba. „ Stále více konzumentů dává přednost vícestupňovým pivům. Zatímco desítka je vhodná na zahnání žízně, ležák je spíše pro příležitostné pití,“ komentuje Vladimír Zíka.

S nástupem léta je možné očekávat až 30 procentní nárůst poptávky, což potvrdily poslední květnové dny. Počasí každoročně do Jeseníků přiláká také turisty, kteří domácí značku piva vyhledávají a tisíce z nich navštíví také pivovar.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 09.06.2007 18:51 Komentovat
Aaa 12ka ! Zbyněk Holan09.06.2007 18:51
Marku díky za info o "jezevci" alias Holbě 12° ! Co se týče Holby free jsem si jistý že...
Kde to muzu ochutnat? Marek Kamlar05.06.2007 19:56
O vikendu jsem navstivil Hanusovice i nejblizsi okoli a nikde to jeste netocili. Nekde ani...
? Martin Borský29.05.2007 21:11
Při vší úctě k hanušovickému pivovaru a PMS vůbec: bude Holba Free opravdu z Hanušovic,...
Vyhledávání