úvod
homepage

Desatero korektních pivovarských slavností vytisknout článek

Přidáno: 3. srpna 2006  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,6 hodnotících Hodnotících: 30 počet zobrazení Zobrazeno: 6299x

Kultovní sdružení PODTEXT s nelibostí sleduje provokace pivovaru Bernard. Zachováváme si však chladnou hl

Naše kultovní sdružení PODTEXT je velmi tolerantní, rozhodně by nikdy pivařům (které spíše lituje) pivní slavnosti nezakazovalo. Všechno však musí mít svůj řád! Předkládáme proto k diskusi kompromisní návrh pravidel, kterými by se pořadatelé podobných akcí měli řídit.

1.Na pivní slavnosti by mělo být vybíráno nesymbolické vstupné (jeho výtěžek by měl být věnován prověřeným organizacím na protialkoholní osvětu). Vstupné účinně odradí lidi, kteří by na akci zabloudili jen náhodou a riskovali tak svedení na šikmou plochu.

2.Vstup na akci by měl být povolen až od 18 (lépe 21) let věku. Pořadatel zajistí, že se v okruhu minimálně 200 m od místa pořádání nebudou vyskytovat jedinci mladší.

3.Nepřípustné jsou jakékoliv skákací hrady a zejména skluzavky, které by mohly na akci přilákat osoby sice již zletilé, leč infantilní.

4.Hudební produkce nesmí být živá – je nemravné lákat lidi hudbou na místo, kde se jim vnucuje konzumace alkoholu.

5.Vyloučeno je pořádání jakýchkoliv soutěží s pivní tematikou. Pořadatel rovněž zajistí zamezení vzniku spontánních měření sil mezi návštěvníky (typu hecování „kdo vypije půllitr nejrychleji“ a podobně). Není také možné tolerovat jakékoliv projevy alkoholové pospolitosti, jako je například tzv. připíjení, při kterém se účastníci v podstatě jen navzájem falešně utvrzují o normálnosti svého počínání. Rovněž je třeba na akcích zakázat jakýkoliv sport.

6.Každý návštěvník obdrží při vstupu úředně ověřený nepřenosný konzumační průkaz. Průkaz musí být opatřen nepoužitou fotografií pasového formátu a musí být po celou dobu přítomnosti na slavnostech viditelně nošen. Na průkaz obsluha výčepu zaznamenává objem a čas konzumace. Obsluha smí povolit konzumaci dalšího desetistupňového piva nejdříve dvě hodiny po nákupu piva předcházejícího, v případě konzumace dvanáctistupňového piva musí být prodleva nejméně dvouapůlhodinová. Výčepních míst nesmí být mnoho, aby nevzbuzovala dojem snadné dostupnosti piva. U každého výčepního místa musí být přítomen lékař.

7.Pivo budiž točeno výhradně do úředně ověřených číslovaných kelímků o objemu 0,4 l. Číslo kelímku bude rovněž zapsáno do konzumačního průkazu. Kdo bude přistižen při konzumaci z kelímku jiného čísla, než odpovídá číslu na průkazu, zaplatí pokutu a bude ze slavností vykázán. Aby se nezodpovědným jedincům zabránilo v hromadění piv a jejich následnému vypití najednou, smí být další piva, následující po pivu prvním, podána jen proti odevzdání použitého kelímku. Co se týká kelímku - ten nesmí být pestrý a nesmí mít na sobě logo výrobce. Minimálně 2/3 plochy kelímku musí zabírat varování (text bude upřesněn) o škodlivosti alkoholu na lidské zdraví.

8.Cena piva nesmí vybízet k nadměrné konzumaci. U desetistupňového piva by tudíž neměla klesnout pod 30 Kč, u dvanáctistupňového pod 40 Kč. Čepování silnějších piv je nanejvýš nežádoucí.

9.Pořádající továrna na pivo nesmí na veřejných prostranstvích vyvěšovat pozvánky na akci. Nesmí rovněž zveřejňovat celkový objem vytočeného piva během minulého ročníku, aby tak hosty skrytě neponoukala k jeho překročení.

10.Doba trvání akce nesmí překročit 7 hodin.

Pevně věříme, že uvedených 10 kompromisních bodů umožní sloučit jak zájmy výrobců a konzumentů piva, tak i oprávněné zájmy společnosti.

Jiří Kaňa
Vrchní propagandista, mozek a orgán kultovního sdružení PODTEXT

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 29 komentářů, poslední komentář: 11.08.2006 12:25 Komentovat
Můj úkol Zbyněk Holan11.08.2006 12:25
Beru si na svá bedra úkol. Namnožín Desatero korektních pivovarských slavností (pokusím...
jo a.... Míra Šmíra10.08.2006 16:39
jo a také bych přispěl, sorry, ale dobře míněná satira potřebuje pro svůj úspěch...
V podtextu Podtextu Míra Šmíra10.08.2006 16:17
Mám dojem, že jsem zaslechl něco o ztrestání Regenta za zavrženíhodnou slavnostní...
Humpolec V.Němec, Rodinný pivovar Bernard10.08.2006 10:39
Jenom reakce na "nashle v Humpolci" a další zmínky - ne, nikdo nic nezrušil (nedali bychom se...
Jirka Kaňa na Hrad !!! Jirka Bejček Stehlíček10.08.2006 00:14
Naprosto sqělý !!! Nemám slof a jen lapám po dechu. Uff, PODTEXT to je teda nátěr. Gdo mi...
...Vážně a nevážně... Zbyněk Holan09.08.2006 16:32
Otázka je zda to berou někteří vážně. Jestli jo, tak je to sranda a jestli ne, tak je to...
PODTEXT macleod08.08.2006 21:13
Ani jsem ten dementní článek nedočetl. Ať se jde PODTEXT vycpat. Doufám, že někdo...
Je to jediná možnost jak reagovat. Petr Pavlas08.08.2006 13:47
Je pan Berka skutečný ? Já se zatím domníval, že se jedná o mystifikaci (typu Jára...
Vyhledávání