Plzeň a jiné pivo
Díky firmě Lukr, která je známá inovačním přístupem k chladicím systémům piva, jako bylo například to v Sazka Aréně, se nám podařilo uspořádat první degustaci piva v Plzni.
Bývá už tradicí na našem serveru, že jedno z nejvíce pivně kritizovaných měst u nás je Plzeň. Důvod je podle čtenářů nasnadě. Jinde dominantní značky zde mají téměř monopol. O která piva jde, není snad vzhledem k poloze určení ani třeba představovat. Je sice pravda, že v poslední době zde byla otevřena druhá Potrefená husa(link), najdeme zde i odvážné puby či pivnice, které točí i jiná piva, než ta od našeho největšího výrobce. Stačí se podívat na webové stránky Pilsner Pubs(link) a vybrat si.
Nám se ale díky firmě Lukr (link)podařilo poprvé uspořádat degustaci piv pro veřejnost, i když se jednalo o veřejnost pozvanou. Na seznamu degustovaných piv se objevila taková piva, jako jsou zástupci kategorie weizen (Pivovarský dům, Herold Březnice, náš weizenbock a rauchweizen), dále pak homebrewářské dobroty Pepy Krýsla (anglický bitter a tmavé pivo). Závěr degustace pak obstaral belgický svrchně kvašený a v lahvi dokvašovaný speciál Delirium Tremens.
Doufám, že to nebude znít nafoukaně, ale myslím, že se nám degustace vydařila. Spokojenost nejen u pozvané veřejnosti, ale i u zástupců tisku. A co z toho plyne pro naše čtenáře? Pevně věřím že to, že od podzimu budeme pořádat pravidelné degustace pro všechny podobné těm, které organizujeme buď v Pivovarském domě v Ječné ulici v Praze, nebo v Pivovarském klubu v Karlíně. A kdo ví, třeba Plzeň nebude naše poslední město a že znovu zavítáme do Brna a Hradce Králové. Jen budoucnost ukáže. A pro Plzeňáky to možná taky bude znamenat, že v brzké budoucnosti budou mít šanci ochutnat i piva vařená v rámci projektu „Objevte svět piva“. Možná hned naše třetí, kterým by mělo být pale ale v anglickém stylu. Máme rozjednány pivnice, kde by se naše pivo mohlo točit. Dáme vám včas vědět. Ale to už předbíhám. Naše druhé pivo, rauchweizen, je na cestě k výčepním kohoutům a koncem týdne se zde dozvíte, kde je k ochutnání.
Do té doby, Dej Bůh štěstí.

Pepa Krýsl čepuje pšeničné pivo z Pivovarského domu

Honza Šuráň prezentuje pšeničné pivo Herold z Březnice

Vzadu zleva Honza Šuráň, Pepa Krýsl, Honza Kočka, sládek restauračního pivovaru Modrá Hvězda v Dobřanech Petr Petružálek, majitel Modré Hvězdy Ing. Kozler

Pepa Krýsl a jeho bitter

Závěr degustace - belgický speciál Delirium Tremens
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |