úvod
homepage

Superhomepage vytisknout článek

Přidáno: 17. července 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 5405x

Jak jste si již nejspíš všimli, úvodní stránka našeho serveru doznala změny. Zatím není konečná, protože se nám nepodařilo zprovoznit všechny projekty, které jsme měli v plánu,ale všeho do času.

První letošní novinkou byl server Homebrewing.cz, který je určen příznivcům domácího vaření piva. Sice se dříve na světu piva objevovaly články s touto tématikou,ale protože zajímaly jen část čtenářů, rozhodli jsme se tuto oblast vyčlenit do samostatného projektu. V krátkém čase následoval projekt hodnocení pivních (zejména televizních) reklam, kterých je zatím u nás jako šafránu. Hovoříme zde o pivní reklamě, která je jaksi jiná, odvážná, kreativní a vtipná. Zde jsme spojili síly s agenturou MarkBBDO, která byla tři roky po sobě vyhodnocena jako nejlepší reklamní agentura u nás. Máme pro vás připraveno spoustu zajímavých klipů, které si myslím zlepší vaší náladu.

Z ostatních novinek je to pak pivniTV.cz, kde se budou shromažďovat videoklipy, které se svým obsahem budou týkat piva, pivních slavností, pivovarů, rozhovorů se zajímavými lidmi, vaření piva, prostě všeho, co má vztah k pivu. Zatím nám tento projekt trochu stagnuje, neboť vázne zpracování kvanta videozáznamů, ale vše by se mělo v nejbližší době změnit. Doufejme že k lepšímu.

A to není vše. Během srpna bychom rádi zahájili provoz dalších dvou projektů. O jednom jsem zde již psal. Měl by to být server blogů o pivu, který byste obsahem naplňovali vy, naši čtenáři. Blog je v dnešní době populární formát a myslím si, že dá čtenářům dobrou možnost ventilovat své postřehy a dojmy, které u piva načerpá. Prostě takový projekt „Pivaři pivařům“.

Posledním letním projektem bude něco na způsob rádia. Protože spousta věcí, které se dnes a denně někde stanou, ať už u nás nebo ve světě, mají rychlý spád (viz letošní kauza s lahvemi velkých pivovarů), přijde nám, že je lepší někomu zavolat, zeptat se na jeho názor a ten vám hned tlumočit. V některých případech, hlavně co se týká zahraničí, je jednodušší danému člověku zavolat a udělat s ním krátký rozhovor. Většinou jsou to velice vytížení lidé a čekání na odpověď je někdy opravdu dlouhé.

A proč to vlastně všechno separujeme do samostatných projektů? Přijde nám, že je to vhodnější kvůli obsahu jednotlivých sdělení. Mluvené slovo je mluvené slovo, pivní reklama je pivní reklama atd.. A když už je tolik materiálu, že by to v mixu světa piva zapadlo, přišlo nám přehlednější to jednoduše vyčlenit. A abyste měli všechno hezky pohromadě, sestavili jsme z jednotlivých novou úvodní stránku. Sice mi název superhomepage nepřijde ideální, ale pro nedostatek invence jsme jej zatím ponechali. Doufám, že s naším rozhodnutím budete souhlasit.

Jinak kromě webu budeme pokračovat i v dalších aktivitách – zítra sudujeme naše druhé pivo, rauchweizen, o kterém se zde dočtete na konci týdne. Také v nejbližší době se bude vařit pivo třetí, kde pro suroviny a inspiraci jsme si zaskočili na anglické ostrovy. Od podzimu bychom potom rádi pokračovali v měsíčním intervalu s představováním jednotlivých pivních kategorií podle ročního období. S tím souvisí i degustace, ke kterým se vrátíme v září. Budou to opět ony známé anonymní moderované degustace a nově i degustace piv podle kategorií.

Na závěr bych se potom rád omluvil všem čtenářům, zvláště pak předplatitelům Pivaře. Pro pracovní vytížení a jisté rodinné problémy máme s vydáváním Pivaře skluz. V dnešní době mělo být na trhu již třetí číslo a my zatím pracujeme na druhém. Vzhledem k situaci si ale troufnu říct, že teď by vše již mělo běžet normálně a podobné výpadky by se neměly opakovat. Děkujeme za trpělivost.

Doufám, že se vám nové uspořádání světa piva líbí a že vám bude přinášet stejně zajímavé a podnětné informace jako doposud.

Dej Bůh štěstí

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 7 komentářů, poslední komentář: 21.07.2006 09:56 Komentovat
to Martin Štros Zbyněk Melichar21.07.2006 09:56
nějaxem to nedočetl do konce... omlouvám se za nedorozumění...
Vzhled stranky Petr20.07.2006 17:20
je vcelku povedený. Co mi vadí je navigace. Jsem zvyklý na verzi předchozí a orientuji se...
Zbyňku... Martin Štros20.07.2006 14:26
mám pocit, že vysvětlení j v tomto článku...
Pivař Zbyněk Melichar20.07.2006 10:55
mám dotaz možná trošku mimo mísu... kolikaměsíčník má být časopis Pivař?? anebo......
Vyborne Njorloj18.07.2006 09:51
urcite zmena z lepsimu, prvni stana je prehledna a nemusim oklikavat vsechny jednotlive weby -...
Líbí se mi nové uspořádání! Zbyněk Holan18.07.2006 08:34
Ahoj, už jsem jednou pochválil, ale chválím znovu! Ale hlavně chválím za piva! Už se...
dobrý Standa Jakoubek18.07.2006 07:07
koukám, člověk odjede na 14 dní na dovolenou a takových změn najednou :-); ale je fajn, že...
Vyhledávání