úvod
homepage

Nejdražší pivo vytisknout článek

Přidáno: 12. července 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,36 hodnotících Hodnotících: 26 počet zobrazení Zobrazeno: 19626x

Přišlo vám pivo X-33 třetinka za 111 Kč od Medvídků drahé? Pak raději ani nečtěte dál. Máme pro vás jedno překvapení.

Nejdražší pivo, tedy co se alespoň našeho trhu týče, nevaří komerční pivovar, ale pivovar restaurační. A dokonce ten, o kterém se u nás v nedávné době psalo (LINK). Zatím jsem ho na vlastní oči neviděl, jen mi v emailové schránce přistála přeposlaná zpráva, kterou si zde dovolím citovat:
====================================

Vážení přátelé,
s obrovským nadšením a láskou se nám v Pivovarském dvoře Zvíkov podařilo vyrobit historicky první várku naprosto unikátního tmavého piva, kterému jsme pro jeho noblesu dali jméno Královská Zlatá Labuť. I když má pivo velmi vysokou stupňovitost – 26º – není honba za stupňovitostí naší hlavní motivací. Snažili jsme se vytvořit pivo, které by mohl zákazník užívat stejně, jako například Portské – prostě takové „Portské mezi pivy“. Proto jsme strávili mnoho měsíců nad různými variantami jeho výroby, až se nám podařilo najít tu pravou technologii. Při pohledu na pohár Královské Zlaté Labuti oko člověka zaujme stejná jiskřivost, jakou lze spatřit jen u opravdu velmi dobrých červených vín. Barva piva zářivě přechází z tmavě hnědé až mahagonové přes odstíny rudé až do odlesků zlaté. V chuti nedominuje sladká, jak tomu bohužel bývá u většiny silných piv. Královská Zlatá Labuť má pouze decentně sladkou, kávově podbarvenou, chmelením lahodně nahořklou a díky svěží perlivosti lehounce štiplavou chuť. Nelze ji pít jako pivo, a to ani z čistě bezpečnostních důvodů. Pro ten nejlepší zážitek z Královské Zlaté Labuti musí být pivo ledově vychlazené (nejlépe stát jeden den v lednici), aby se exkluzivní kvasnice ustálily při dnu lahve, a pak ho musíme opatrně a velmi pomalu nalévat do přiložených sklenek s emblémem, které jsme předtím nejlépe také na několik minut dali do mrazu. Pokud tento postup pečlivě dodržíme, bude náš zážitek z Královské Zlaté Labuti vskutku dokonalý.

Pivo Královská Zlatá Labuť je jedinečné také složitostí technologie výroby. Z těchto důvodů představuje historicky první várka tohoto piva pouze ohraničenou sérii 150 půllitrových lahví s jedinečným designem. Více jich prostě není k dispozici. Vzhledem k velmi omezenému počtu lahví nemá smysl odstartovat nějakou nákladnou kampaň, a pak uspokojit maximálně 150 zákazníků. Právě z tohoto důvodu se obracíme přímo oslovovacím dopisem na nám známé nebo významné přátele, obchodní partnery a na lidi se sběratelským zápalem o vše okolo piva.

Pokud máte zájem stát se majitelem soupravy piva s dvěma skleničkami v luxusním balení a s pořadovým číslem a být tak osobně zapsáni v kronice prodeje piva Královská Zlatá Labuť, neváhejte ani minutu a pošlete svoji písemnou objednávku buď e-mailem na pivovar.zvikov@seznam.cz, faxem na +420.382.285.722 nebo dopisem na adresu Pivovarský dvůr Zvíkov, Zvíkovské Podhradí 92, 397 01 Písek. Musíte tak učinit co nejrychleji, protože počet 150 lahví, které jsou k dispozici, je konečný.

Cena jedné luxusní dřevěné soupravy s lahví a dvěma sklenkami činí 1.000 Kč včetně DPH. Pokud si budete přát zaslat soupravu až domů, budeme vám účtovat 100,-Kč za expresní kurýrní službu.

Jestliže bude Vaše objednávka mezi nejrychlejšími, pošleme Vám obratem její potvrzení. Soupravu s Královskou Zlatou Labutí od nás obdržíte nejpozději do 3 dnů od zálohového uhrazení kupní ceny na náš účet (bude uveden v potvrzení objednávky) nebo si ji můžete vyzvednout osobně u nás v Pivovarském dvoře a zaplatit hotově. Termín takového vyzvednutí si však musíte domluvit předem telefonicky, proto bude ku prospěchu věci, uvedete-li do své objednávky i číslo svého mobilního telefonu, na který Vám můžeme zavolat a domluvit detaily.

Přejeme všem šťastným dokonalý zážitek z pití Královské Zlaté Labuti!

Dej Bůh Štěstí
Pivovarský dvůr Zvíkov
==========================================

Myslím, že není co dodat. Věřím, že se i mezi čtenáři najdou jedinci, kteří by podobné balení doma chtěli mít. Pokud si tedy někdo z vás Královskou Zkatou Labuť koupíte (všechny kontakty jsou uvedeny v článku), dejte nám prosím vědět, jak vám chutnala. myslím, že to bude zajímat i naše čtenáře.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání