úvod
homepage

Pivaři pivařům vytisknout článek

Přidáno: 11. července 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 6854x

Dnes se obracím na vás, naše čtenáře, s prosbou. Rádi bychom do naší rodiny serverů s pivní tématikou zařadili další. K tomu ale potřebujeme znát váš názor.

Jak jste si určitě všimli, velkou část článků světa piva tvoří vaše příspěvky. Jsme za ně moc rádi, protože po pravdě řečeno, bez vaší spolupráce by příprava našeho serveru byla mnohem složitější. Zejména nyní, kdy kromě původního projektu jsme přidali další – nejdříve homebrewing.cz, po té pivniTV.cz a zatím poslední přírůstek je pivnireklama.cz. Zde bychom vám rádi představili kreativní pivní reklamy , zejména pak ty televizní, jak české, tak i zahraniční provenience. Záměrně jsem použil obrat „zatím poslední“. To proto, že máme v plánu další server. A o tom bude dnešní editorial.

Jsou mezi našimi čtenáři tací, kteří nám posílají své zážitky s pivem. Ať už ty dobré, pozitivně laděné, nebo i ty horší, případně až tragicky zabarvené. Máme i čtenáře, které nakonec přemluvíme, aby své myšlenky, zážitky a poznatky rozvedli do článku a podělili se tak o ně s dalšími čtenáři. Mnohé z vás však k publikování těchto informací nepřemluvíme – ať už kvůli ostychu, nedostatku zkušeností, údajné malé vypovídací hodnotě informací, nebo jednoduše kvůli tomu, že nemáte ono známé „básnické střevo“. Tím spousta zajímavých informací zůstává pro mnohé čtenáře nedostupná. Proto jsme přemýšleli, jak vám, čtenářům, usnadnit cestu k publikování informací o pivu. Řešení bylo nabíledni – blogy.

Tento termín nejspíš většina z vás už někdy slyšela. Přeci jen je to v poslední době módní slovo, které hýbe internetem. Svůj blog má v dnešní době jak pubescent školou povinný, tak i vrcholový manager. Tak proč by ho nemohl mít pivař, že?

Ono založit si blog opravdu není problém. Jednak je to jednoduché, druhák se nabízí spousta možností, kde si takový blog založit. Horší ale je, když chcete, aby určitá skupina čtenářů/blogařů měla blogy na určité téma. Potom už se výběr možností značně zmenšuje. V současné době se nám nabízejí dvě varianty řešení, o kterých uvažujeme. A abychom vybrali to správné, potřebujeme znát váš názor.

Proto si vám dovoluji položit několik otázek:
1/ měli byste vůbec zájem o podobný server, kde byste mohli publikovat své postřehy, třebaže by se daly popsat jedním odstavcem?
2/Jaký způsob a forma publikování vašich zápisků/článků by vám vyhovoval? Klasický blog, kde na hlavní stránce jsou vypsané poslední články a diskusní příspěvky (například bloguje.cz)?
3/Uvítali byste možnost hodnotit jak články autorů, tak i diskusní příspěvky? Tato možnost by vedla k tomu, že některé články autorů by byly publikované jen v blogu daného autora, jiné (ty líp hodnocené) by se objevily i na společné home page. (sprcha.com)
4/Líbí se vám náš pracovní název „Pivaři pivařům“? Máme v zásobě i jiné názvy,ale tento podle nás vystihuje podstatu věci.

Pokud byste měli cokoliv co říct nebo napsat k danému projektu, budeme rádi, pokud vyjádříte své názory ať už v diskusi pod tímto článkem, nebo emailem na adresu redakce@svetpiva.cz.

Přeci jen je to projekt, který závisí na vaší ochotě se podělit i třeba jen o malé povídání, pár písmenek s ostatními. Pokud bude z vaší strany zájem, my vám rádi vyhovíme a daný projekt připravíme.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 21.07.2006 18:30 Komentovat
Koment Jiri21.07.2006 18:30
Napad je to zajimavy,sice nevim,co je blog ale pokusim se sepsat sve pivni dojmy z cest.Hodnoceni...
Souhlas David17.07.2006 19:16
Nápad se mi líbí, formu nechám na povolanějších. Název Pivaři sobě je možná ještě...
nazor Njorloj11.07.2006 08:00
ad1) z meho pohledu by urcite zajem byl, mozna bych se i prekonal a pokusil se neco napsat (chybi...
Vyhledávání