úvod
homepage

Starobrno otevírá první franchisovou restauraci vytisknout článek

Přidáno: 24. května 2006  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,77 hodnotících Hodnotících: 18 počet zobrazení Zobrazeno: 9057x

Jedinečný interiér, nezvykle široká nabídka domácích i zahraničních piv, originální jídelní lístek, samoobslužné stojany pro čepování piva, jídlo na pojízdných pekáčcích a především gastronomické služby na té nejvyšší úrovni jako běžný standard. To je nov

První z těchto nových franchisových provozoven byla otevřena 23. května v Jihlavě na Křížové ulici. Ještě v letošním roce bude následovat hospoda & bar GUESTO v Brně a Olomouci. Do roku 2008 pak těchto originálních provozoven vznikne po celé republice jedenáct. Franchisový koncept znamená, že všechny tyto hospody budou vybaveny stejným interiérem, budou nabízet stejný sortiment piv i shodný jídelníček a budou se řídit stejnými, velmi vysokými standardy, jejichž dodržování je pro každého franchisanta (provozovatele) závazné. Na zavedení a osvojení si těchto standardů dbá profesionální servisní organizace z oboru gastronomie. „Měsíční zkušební provoz jihlavské hospody & baru GUESTO ukázal, že Starobrno vsadilo s tímto konceptem na správnou kartu a že nezvykle vysokou úroveň služeb za srovnatelnou cenu dokáže zákazník ocenit a rád se pro ni vrací. Svědčí o tom den ode dne rostoucí tržby a plnější lokál“, říká generální ředitel a předseda představenstva STAROBRNO, a.s. František Krakeš.

Název hospoda & bar GUESTO má podle něj několik možností vysvětlení. Provozovny nově vznikající sítě nejsou ani barem, ani hostincem, ani jídelnou, ani klasickou pivnicí. Jde o samostatnou kategorii. Pod názvem GUESTO si pak může každý představit co je mu právě libo: GUEST – host?, GESTO – jasný signál? GESTRIN – Hvězda? Nebo něco jiného, dle svého GUSTA..


Každá hospoda & bar GUESTO bude nabízet nezvykle široký výběr čepovaných i lahvových piv z portfolia STAROBRNA. První provozovna v Jihlavě má v nabídce v současné době 9 čepovaných piv značek Starobrno, Hostan, Zlatý Bažant, Heineken, Amstel a irský Murphy´s. K tomu lahvové speciály Červený Drak, Black Drak, pšeničný Edelweiss a nealkoholická piva Starobrno Fríí a Zlatý Bažant. Novinkou v jídelním lístku je doporučení nejvhodnějších piv k jednotlivým jídlům.

Dominantu interiéru provozovny hospoda & bar GUESTO tvoří centrální, ze všech stran otevřený výčepní bar. Jeho obsluha je v samotném středu dění a výčepní/barman je pro hosty současně rádcem, bavičem a dle přání i společníkem. To platí především pro stoly, které jsou na výčepní pult přímo napojeny. Jsou to stoly s vlastním výčepním stojanem s digitálním měřením spotřeby a ostřikem sklenic. Uprostřed těchto stolů, určených pro společnost, je instalováno pojízdné servírovací prkénko.


Hospoda a bar GUESTO v Jihlavě zvládne poskytnout špičkové gastronomické služby 146 hostům ve vnitřních prostorách a 60 hostům na letní zahrádce. Otevřeno má ve všední dny od 11:00 do 23:00 hod, v sobotu a v neděli pak do půlnoci. „Jihlavu jsme pro první hospodu & bar GUESTO zvolili záměrně. Je to pro nás strategický region, ve kterém bychom chtěli posílit naši přítomnost. Je to krajské město s velkým potenciálem, máme to celkem blízko, a také jsme zde našli dobrého partnera – franchízanta. Jsem přesvědčen, že se ale mají na co těšit i naši budoucí zákazníci v dalších městech, kde hospodu & bar GUESTO vybudujeme“, dodává generální ředitel František Krakeš.


vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 30 komentářů, poslední komentář: 15.01.2007 18:29 Komentovat
Jiří to uvedl správně Zbyněk Holan15.01.2007 18:29
Ano, je to tak jak napsal J.J. Psal jsem to z hlavy bez mých zápisů. Byla to čtrnáctka,...
14 Chody12.01.2007 16:32
Drak byla opravdu čtrnáctka, mám doma láhev 14%
Nikdy nevíš co bude.... Tomáš Semrád12.01.2007 15:43
A proto Romane "nikdy neříkej nikdy"...
To Jiří Jobánek Roman Holoubek12.01.2007 13:52
11, 12, 13, 14, 15 - potvrzuji, kdyby tato odpověď tam od Vás nebyla, tak bych ji nyní...
starobrno Jiří Jobánek12.01.2007 10:47
To netuším, pravděpodobně to tak je. Pokud si vzpomínám, tak chuť Draka byla podstatně...
ad Jiří Jobánek Starobahno 2 Tomáš Semrád12.01.2007 09:17
Jirko, ale Brněnský Drak (dnes již nevyráběný) a Baron Trenck nejsou totožná piva nebo...
Starobahno 2 jIŘÍ jOBÁNEK12.01.2007 08:42
Oparava 14% Tak Starobrno- Drak později Brněnský Drak bylo vždy 14% světlé, dnes pod...
Starobahno Jiří Jobánek12.01.2007 08:33
Tak Starobrno- Drak později Brněnský Drak bylo vždy 4% světlé, dnes pod názvem Baron...
Vyhledávání