úvod
homepage

Miss zlatého moku vytisknout článek

Přidáno: 15. května 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 3 hodnotících Hodnotících: 2 počet zobrazení Zobrazeno: 12576x

Jak to tak vypadá, nejspíš se už brzo dočkáme výměny alkoholického nápoje v tradičním rčení „víno, ženy a zpěv“. Napomoci by tomu mohla i soutěž krásy spojená s nejoblíbenějším českým nápojem, pivem.

Stát se tak už může na tradičních pivních slavnostech v Žatci, kde se každoročně pořádá Dočesná, která letos slaví kulaté jubileum. Jedná se totiž o padesátý ročník. A protože nejvíc informací bývá uvedeno v tiskové zprávě, dovolím si zde citovat email, který nám poslal ředitel této soutěže, Mgr. Petr Šimáček.

Miss zlatého moku České republiky

ŽATEC 31. srpna 2007

Jedinečná soutěž, celosvětová rarita!

Uskuteční se: pod záštitou ministra zemědělství Petra Gandaloviče a hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce, za účasti dalších významných osobností politického a veřejného života České republiky.

Hlavní vyhlašovatelé: Český Svaz Pivovarů a Sladoven, společnost Gejzír, Sdružení rodáků a přátel města Žatce, Městské divadlo v Žatci a Město Žatec.

Pořádá: Z pověření vyhlašovatelů a spolupořádajících organizací a institucí Agentura Gejzír.

Hlavní sponzoři: IZOS s.r.o., GREISIGER trade company s.r.o., 10 českých a moravských pivovarů, GEJZÍR s.r.o., PEVEKO s.r.o., MVS Františkovy Lázně, hotel Kamenný dům Františkovy Lázně.

Hlavní mediální partneři: Deník Šíp, Deníky VLP, Svět piva, Český rozhlas Praha, TOP TV, ANOPRESS, Svobodný HLAS, Žatecké noviny a další.

Koná se u příležitosti největší lidové slavnosti v ČR – jubilejní 50. Žatecké Dočesné. Galavečer Žatec, Městské divadlo, 31. srpna 2007 v 18,30 hodin.

Nejedná se tedy o soutěž, které pivo je nejlepší, protože víme, že všechna naše piva jsou vynikající. Jde především o propagaci pivovarů a jejich netradiční zviditelnění. Každý pivovar bude zastupovat a reprezentovat příslušným pivovarem vybraná dívka. Po finále budou zveřejněny pouze vítězky – první tři dívky. Titul ovšem získá i příslušný pivovar. Připravovaná akce vyvrcholí v rámci 50. Dočesné 31. srpna a 1. září 2007 v Žatci, kterou navštěvuje pravidelně na 40.000 návštěvníků z ČR i zahraničí. Akce „Miss zlatého moku ČR 2007“ byla vyhlášena koncem měsíce března. Přihlášené dívky projdou v měsíci květnu konkurzem a výběrem, k němuž pivovary vyšlou svého zástupce, který vybere a zvolí dívku k zastupování a reprezentaci jeho pivovaru. Následně budou dívky připravovány na soustředění v lázeňském domě „Kamenný dům“ ve Františkových Lázních. Dívka, která bude reprezentovat konkrétní pivovar by měla osobně tento pivovar navštívit, aby o něm získala co nejvíc informací, a aby se v něm představila a naučila se např. i správně čepovat pivo. Vyvrcholení se uskuteční 31. srpna od 18:30 hodin Gala představením „Miss zlatého moku ČR 2007“ ve městě chmele v Žatci. Soutěžní discipliny budou zahrnovat pochopitelně z velké části samotné pivovarnictví, chmelařství a sladovnictví. Dívky na pódiu soutěží v různých dovednostech, například volné disciplíně, čepování piva, znalostech, mluveném projevu. Nechybí oblíbená promenáda v plavkách. Tři vítězné dívky se svými zástupci pivovarů budou kromě samotného Galavečera také představeny široké veřejnosti dne 1. září 2007 na hlavním pódiu Žatecké Dočesné. Na závěr se uskuteční společenský večer uspořádaný pro čestné hosty – zástupce pivovarů, soutěžící, organizátory a novináře, s dražbou korunky vítězky.

Takže pokud se chystáte letos do Žatce na Dočesnou, budete mít o další zábavu postaráno. Snad se podaří i nám se do Žatce podívat, abychom vám přinesli fotoreportáž z tohoto klání.

Více informací na Miss zlatého moku

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 15.05.2007 23:21 Komentovat
Hmmmm... alesch15.05.2007 23:21
Pánové Odborníci, tuto diskuzi snad nemyslíte vážně??? A z jiného soudku. Nevíte...
Není problém... Martin Povýšil15.05.2007 21:45
...nějakou sexbombu přijmout na letní brigádu. Tož to tam u vas nějaku robu najdete, ne?
Báječná představa... Jiří Kaňa15.05.2007 18:14
...jak porotu nejvíce zaujala Romana Holoubková, která oslnila zejména průpovídkou "tož...
Zkus ... Chody15.05.2007 13:39
... se převlíct, Romane ....
Co to znamená? Roman Holoubek15.05.2007 12:38
To jsou ale kraviny. Navíc si každý pivovar může vybrat kohokoli. Kdyby to alespoň bylo...
Vyhledávání