úvod
homepage

Nové pivo z Malého Rohozce vytisknout článek

Přidáno: 22. března 2006  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,11 hodnotících Hodnotících: 21 počet zobrazení Zobrazeno: 8990x

Pivovar Malý Rohozec rozšiřuje svůj sortiment. Letošní novinkou bude tmavý speciál. Na trhu by se měl objevit v půlce dubna.

Poslední vývoj v pivovar v Malém Rohozci musí dělat radost všem příznivcům malých regionálních pivovarů. Zatímco ještě před dvěma třemi lety byl pivovar téměř na zavření, dnes se naopak zdá, že se mu docela dobře daří. Jen pro připomenutí – koncem devadesátých let pivovar ročně vystavoval kolem 10 000 hl (při několikanásobné kapacitě) a v půlce roku 2004 se mezi pivařskou veřejností zcela vážně spekulovalo o jeho uzavření. Roku 2004 však došlo k majetkovému propojení s pivovarem Svijany a vše se naštěstí začalo vyvíjet zcela opačným směrem.

V současnosti zatím pivovar dosahuje ročních výstavů kolem 30 000 hl, přičemž ambice má jistě větší. V pivovaru poslední dobou investovali do modernizace a dokonce začali i s exportem. Pod značkou Skalák exportují zatím do Polska, plánují se ale i další země.

Ale zpět ke slibované novince. V sortimentu rohozeckého pivovaru (10% světlý Podskalák a 11%, 12%, a 13% světlý Skalák) doposud chybělo tmavé pivo. To se však má od půlky dubna změnit. Novinka ponese rovněž jméno Skalák a bude se pyšnit 13% extraktu.

Podle informací z pivovaru bude mít 13% Skalák „dokonale vyváženou hořkou a sladkou chuť dokreslenou jemným karamelovým aroma typickým pro tmavá piva. Objem alkoholu bude 5,9%.” Pivo se na trhu objeví před Velikonoci, počítá se i s jeho exportem.



Nádvoří rohozeckého pivovaru.

Svět piva velmi vítá každý nový speciál na českém trhu. Novému tmavému Skalákovi proto přejeme co nejvíc úspěchů u českých pivařů. Jsme také zvědavi, jak se mu bude dařit ve srovnání s tmavou 13% Svijanskou Kněžnou ze „sousedního“ pivovaru.

Na úplný závěr ještě jedna dobrá zpráva pro příznivce malorohozeckého piva – i letos se v areálu pivovaru uskuteční Slavnosti piva, tentokrát 17.6.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání