úvod
homepage

Pivař - váš nový časopis o pivní kultuře vytisknout článek

Přidáno: 12. března 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,7 hodnotících Hodnotících: 30 počet zobrazení Zobrazeno: 11184x

Není vám jedno, co pijete, kde a z čeho? Máte pivo víc než za chlazenou desítku v lednici? Líbí se vám náš server a přitom vám scházelo čtení na cesty, na víkend? Pokud si na některé otázky odpovíte ano, máme pro vás dobrou zprávu – nový časopis o pivní k

Internet je velice specifické médium. V dnešní době se k němu můžete připojit prakticky odkudkoliv a kdykoliv. Přečtete si zpravodajství, vyřídíte emaily, zapojíte se do diskuse na vašem oblíbeném serveru. Je spousta věcí, co se dá na netu dělat a k čemu ho využít. Ale stále jsou situace, kdy otvírat počítač není to pravé.Ať už je to cestou do práce, v pubu nebo v letadle při cestě na dovolenou. Potom přijde vhod klasický tištěný časopis. A protože domácí trh je na pivní tituly skoupý, neboť kromě Pivního kurýra a prozatím pozastaveného Pivního magazínu tu není nic, rozhodli jsme se k odvážnému kroku. Přinášíme vám nové periodikum, které by vám mělo otevřít dveře do světa piva s jednoduchým a výstižným názvem Pivař.

Co nás vedlo k rozhodnutí použít tento název, si můžete přečíst v prvním editorialu, který sepsal Jirka Kaňa a který je uveden v druhé části dnešního článku. Teď mi ale dovolte několik všeobecných informací o Pivaři.

Pivař bude letos vycházet jako dvouměsíčník, cena za jeden výtisk je stanovena na 39 Kč, celoroční předplatné pak činí 179 Kč. Rozsah prvního pilotního čísla je 40 plnobarevných stran a 4 stránky obalu. V dalších číslech díky velkému množství informací očekáváme rozšíření počtu stránek.

A teď asi to nejdůležitější – distribuce časopisu a z toho vyplývající možnost zakoupení jednotlivých čísel Pivaře. Máme rozjednáno několik distribučních kanálů:
- restaurační pivovary
- nezávislé puby
- řetězce pump
- předplatné.

Aktualizace: Prodejní místa
- Praha
První pivní Tramway, telefon 272 765 683
- Plzeň
Firma Lukr, telefon 377 994 111 web: www.lukr.cz
- Hradec Králové
Petr " Antéňák" Hošek 603 264 392
- Brno (Blučina)
Sváťa Strava,telefon 608 829 222
- KM PRONA (od dubna) www.km-prona.cz
- Havl. Brod
Železářství Revos, Žižkova 812 ( Výpadovka na Pardubice a Svitavy - asi na polovině mezi historickým centrem a Hypernovou, po levé straně (směr z města) před červenou "sámoškou". )
Otevřeno je Po - Pá 8,00 - 12,00 13,00 - 16,00 So 8,30 - 11,30

Bohužel v současné době nejsou jednání ukončena,a proto zde ještě nemůžeme avizovat prodejní místa. Věříme však, že ještě do konce týdne alespoň v Praze si budete moci zakoupit Pivaře – kde, to vám dáme včas na našich stránkách vědět.

Pro ty, co by chtěli Pivaře hned, máme dvě možnosti:
- první, ne zcela praktická, je možnost vyzvednutí si našeho časopisu na adrese redakce Svět piva.cz ve Veleslavínské ulici v Praze. Stačí zavolat paní Hauptové na číslo 777 241 548.
- druhá možnost je zaslání prvního čísla poštou. Výtisk si můžete objednat ať už u paní Hauptové, nebo na emailu office@svetpiva.cz. Výtisk vám obratem zašleme a vy v případě spokojenosti s ním zaplatíte až po jeho obdržení. K ceně výtisku bude přičteno deset korun českých za poštovné, což celkem dělá 49 Kč. Nezapomeňte prosím uvést jméno, adresu a telefonní kontakt. Peníze převeď te prosím na účet 165 285 470/ 0300.

V případě zájmu o předplatné napiště svoji objednávku s uvedením přesné adresy na naši emailovou adresu predplatne@pivar.cz, popř.nás kontaktujte na tel.777 241 548, obratem Vám zašleme Vaše zákaznické číslo společně s údaji k bankovní úhradě předplatného. Nabízíme i variantu placení složenkou na náš bankovní účet.

Vážené čtenářky i čtenáři, pivaři i pivařky. Doufám, že se vám náš Pivař bude líbit a že si k němu najdete cestu. A pokud byste náhodou věděli o prodejním místě, ať už pubu, prodejně nebo něčem jiném, dejte nám prosím vědět. Nejen že nám umožníte prodat nějaký ten výtisk navíc, za což jsme vám předem vděčni, ale pomůžete touto cestou i šířit pivní osvětu u nás. A za to vám určitě budou vděčni naši čtenáři.


Jiří Kaňa - první editorial

Vážená pivařko, vážený pivaři.
Také cítíte v označení „pivař“ jistou dávku hanlivosti? A zamysleli jste se nad tím, proč tomu tak je? My si myslíme, že je to hlavně ve stále ještě přetrvávajících stereotypech v nahlížení na pivo. A řekli jsme si, že je to škoda a že je načase to změnit. Ano, jedním z cílů tohoto časopisu je i rehabilitace slova pivař. Uděláme všechno pro to, aby slovo pivař jednou znělo stejně „vznešeně“, jako třeba vinař. Myslíme si totiž, že pivo je ve srovnání s vínem nápojem neméně ušlechtilým.

Jsme také přesvědčeni, že pivaři si zaslouží seriózní zdroj informací o pivu a o všem, co se piva týká. Právě takovým zdrojem informací bude časopis „Pivař“. Měli byste v něm najít informace o dění v českém pivovarnictví, o všem, co je kolem českého piva nového. Ve zprostředkování informací o aktuálním dění nehodláme upřednostňovat žádnou velikostní kategorii pivovarů. Prostor dostanou všichni, kdo mají něco společného s pivem, sladem či chmelem. Budeme vám také pravidelně přinášet informace o zahraničních pivních specialitách, které mohou českému pivaři významně rozšířit jeho obzory.

Prostřednictvím „Pivaře“ hodláme bojovat za udržení a rozšíření pivní pestrosti u nás. Za jisté „semeniště pivní pestrosti“ považujeme minipivovary. Tito pivovarští pionýři budou mít v „Pivaři“ svou pravidelnou rubriku. Stejně tak hodláme podporovat domácí vaření piva, neboli homebrewing. Domácí vařiči tak u nás vždy najdou přinejmenším jednu stránku, věnovanou jejich ušlechtilému koníčku. Naši podporu si ale zaslouží i speciální piva z průmyslových pivovarů, která vám budeme pravidelně představovat.

Nechceme sklouznout k podbízivosti, případně k lacinému humoru IV. cenové skupiny, který doposud někdy bývá s pivem kdovíproč spojován. Slibujeme vám také, že komerční prezentace bude důsledně oddělována a nebude prosakovat do článků. Otázku „kdo si tohle zaplatil?“ si tedy nebudete muset klást – odpověď na ni bude jasně uvedena na patřičném místě.

Doufáme, že ve čtení „Pivaře“ najdete stejné zalíbení, jaké jsme našli my v jeho psaní.

Vážení čtenáři, přeji vám dobré pivo.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 23 komentářů, poslední komentář: 25.06.2006 14:46 Komentovat
druhé číslo Standa Jakoubek25.06.2006 14:46
můžu se těšit, že si na dovolenou povezu druhé číslo ? :-)
Re: číslo účtu Zbyněk Melichar29.03.2006 07:21
dík
číslo účtu Jiří Kaňa28.03.2006 14:43
Vzkaz od Honzy Kočky: jedná se skutečně o překlep, předčíslí je 0300 (ČSOB).
platba Zbyněk Melichar28.03.2006 13:54
včera jsem Pivaře našel ve schránce, dneska jsem ho chtěl zaplatit převodem z účtu, ale...
tak dorazil :-) Standa Jakoubek27.03.2006 19:05
tak jsem dneska vybral schránku a už tam na mě Pivař čekal :-); první dojem velmi dobrý,...
Tak casopis prisel... Njorloj27.03.2006 13:17
...a jsem prijemne prekvapen, cely casopis je vytisten na kridovem papiru coz me za tu cenu...
fajn KArel Fec18.03.2006 21:26
Semblb, nedocetl jsem to do konce, predplatne jsem si uz objednal :-))))
fajn Karel Feč18.03.2006 21:25
Sdelite nam jak si objednat predplatne ??
Vyhledávání