úvod
homepage

Prohlášení společnosti Budějovický Budvar k tiskové konferenci ČOV vytisknout článek

Přidáno: 2. března 2006  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,33 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 5301x

Společnost Budějovický Budvar se ohrazuje proti opakované snaze Českého olympijského výboru medializovat spor týkající se reklamní kampaně Hokejiáda ještě před konečným rozhodnutím soudu.

Touto medializací se ČOV snaží vzbudit dojem, že naše společnost jednala protiprávně, a tím poškozuje její dobré jméno. Předběžné opatření vydané z podnětu ČOV Krajským soudem v Českých Budějovicích není pravomocným rozhodnutím ve věci samé, ale pouze předběžným rozhodnutím, na jehož základě musí být podána žaloba. V řízení o předběžném opatření nedostal Budvar možnost ani vyjádřit se k tvrzením ČOV ani předložit vlastní důkazy. Předběžné opatření není tedy v žádném případě vyjádřením stanoviska soudu v otázce viny či neviny. Teprve řádné soudní jednání, kde vystoupí OBĚ strany, může přinést definitivní rozhodnutí celé kauzy.

Vyzýváme proto Český olympijský výbor, aby se nadále zdržel jakýchkoliv dalších kroků, které by poškozovaly dobré jméno naší společnosti a vyčkal konečného rozhodnutí nezávislého soudu.

Český olympijský výbor uvádí jako domnělé důkazy porušení Olympijské charty prakticky stále stejné argumenty – neoprávněné použití osoby hokejisty Milana Hniličky jako jednoho z protagonistů TV spotu, údajné zneužití symbolu olympijské pochodně a údajné zneužití samotného slova olympiáda v rámci reklamní kampaně. Z provedených právních rozborů, jejichž stručný souhrn je přílohou tohoto prohlášení, je ale zřejmé, že k žádnému z výše uvedených porušení zákona či Olympijské charty ze strany našeho podniku nedošlo.

Budějovický Budvar je oficiálním partnerem českého hokeje již od roku 2003 a má právo používat v reklamních kampaních slogan „Oficiální pivo českého hokeje“. Cílem kampaně „Hokejiáda“ byla podpora národního týmu českých hokejistů, kterou našemu týmu dává Budvar při všech velkých hokejových turnajích.

Jak vyplývá z dostupných dokladů, postup ČOV byl iniciován opakovaným nátlakem společnosti Plzeňský Prazdroj a.s. (PPAS), která požadovala, aby neprodleně a razantně zakročil proti Budějovickému Budvaru a dosáhl zastavení reklamní kampaně. V opačném případě hrozila PPAS uplatněním náhrady škody, eventuelně dalšími sankcemi.

Velmi litujeme skutečnosti, že ČOV byl tímto způsobem zatažen do konkurenčních vztahů mezi oběma pivovary. Doufáme, že se nakonec podaří celý spor vyřešit korektně a na úrovni tak, aby neměl negativní dopad ani na český olympijský tým, ani na český hokej.

Stanovisko Plzeňského Prazdroje najdete zde (pozn. red.).

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 16 komentářů, poslední komentář: 06.03.2006 21:59 Komentovat
vlastně nás zajímá chuť Martin Borský06.03.2006 21:59
V olympijské vřavě občas něco uletí. Nestačíme sledovat kdo kdy co vyhrál. Nebo kdo co...
pro Ondru Kouckeho Sportovec06.03.2006 11:24
Za komoleni jmena se omlouvam, to nebylo umyslne. Prezdivku pouzivat musim, o duvodech se...
ještě něco pro Sportovce Ondra Koucký05.03.2006 14:31
nekomol mi prosím jméno, narozdíl od Tebe mám alespoň odvahu pod ním vystupovat. Ale díky...
OK Ondra Koucký05.03.2006 14:26
opet pro Ondru Kauckeho Sportovec05.03.2006 13:21
Mily Ondreji, nevadi, muzu Ti to vysvetlovat dal. Reprezentace a olympijsky team jsou dva odlisne...
to: sportovec Ondra Koucký03.03.2006 16:01
On už Budvar nesponzoruje český národní tým ledního hokeje? Nebo nebyli naši hokejisti na...
Pro Sportovce Míra03.03.2006 15:33
Četl jsi ten zákon o ochraně olympijských symbolik (č.60/2000 Sb.), sportovče? Není...
pro Ondru Kouckeho Sportovec03.03.2006 11:16
No to je prave ten problem - Prazdroj plati a tak muze olympijskou symboliku pouzivat. Budvar...
Vyhledávání