úvod
homepage

Malé pivovary, české pivo v zahraničí a zahraniční značky piva u nás vytisknout článek

Přidáno: 25. února 2005  •  Autor: Josef Vacl
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 6547x

Co si lidé myslí o malých pivovarech, českém pivu v zahraničí a zahraničním pivu u nás, to se snažilo zjistit zářijové šetření CVVM. Dnes vám přinášíme výsledky této ankety.

Na otázku zářijového šetření CVVM, zda je v České republice ohrožena existence malých pivovarů, odpovědělo nejvíce respondetů (37 %), že nedokáže tuto problematiku posoudit a 15 % oslovených se o ni nezajímá. Pětina dotázaných soudí, že malé pivovary jsou vážně ohroženy. Tvrzení, že malé pivovary nejsou nijak vážně ohroženy, podpořila opět pětina dotázaných.



Tabulka 1Názory na budoucnost cen piva, českého piva v zahraničí a zahraničních značek piva u nás (v %)

Zatímco v otázce budoucnosti malých pivovarů nemají respondenti příliš jasno, v otázce vývoje cen piva téměř nepochybují. 41 % z nich je přesvědčeno, že ceny piva rozhodně porostou a dalších 49 % se přiklání k tomu, že spíše porostou. Názor, že ceny piva spíše neporoustou, vyjádřila pouhá 3 % dotázaných. Zbylí dotázaní (7 %) se nedokázali k této otázce vyslovit a uvedli, že nevědí.

Více než tři čtvrtiny oslovených občanů věří, že české pivovary „prorazí“ do zahraničí (24 % rozhodně ano, 53 % spíše ano). Toho, že by naopak české pivo u nás mohlo být vytlačeno zahraničními značkami, se respondenti v naprosté většině neobávají (39 % rozhodně ne, 38 % spíše ne).

TISKOVÁ ZPRÁVA

Centrum pro výzkum veřejného mínění

Sociologický ústav AV ČR

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání