úvod
homepage

Nový minipivovar v Praze vytisknout článek

Přidáno: 4. srpna 2004  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,07 hodnotících Hodnotících: 34 počet zobrazení Zobrazeno: 5982x

V pražské Libni, nedaleko nemocnice na Bulovce byl otevřen minipivovar Richter. Nabídka pražských piv byla rozšířena o nepasterovaný ležák, jehož ochutnání nelze nedoporučit.

Dlouho očekávaný minipivovar Richter byl konečně otevřen. Otevření minipivovaru bylo původně plánováno v dubnu (viz Czech Beer Report ), ale do provozu byl uveden až nyní. Jako jediný z pražských minipivovarů se Richter nenachází v centru města, ale v Libni, v ulici Bulovka, č.p. 2. Nutno říci, že okolí pivovárku není nijak malebné. Pokud jste přijeli tramvají, přejdete rušnou křižovatku a minete pohřební ústav sousedící s areálem nemocnice. Po pár krocích ale uvidíte malý domek s opravenou fasádou a vývěsním štítem, který ukrývá útulnou restauraci s pivovarem. Interiér hospody je obložen dřevem a nechybí nablýskané měděné kádě varny. Atmosféru doplňuje polohlasná reprodukovaná bluesová hudba - příjemná změna oproti „uřvaným“ rádiím většiny českých restaurací.

V současné době produkuje pivovar jeden druh piva – světlý ležák Pub Premium za 26 Kč. Pivo je příjemně hořké a samozřejmě nepasterované. Pokud máte chuť pivo něčím zajíst, je zde jídelní lístek, ale nabídka je poměrně omezená. Je zde k dispozici denní menu za 69 Kč, cena minutek se pohybuje kolem 110 Kč. Mé oblíbené pochoutky k pivu bohužel zcela chybějí. Restaurace je otevřena denně kromě neděle, v pondělí až čtvrtek od 11 do 23, v pátek a sobotu od 11 do 24 hodin. Pokud jste jako já „postižení“ sbíráním pivních tácků, Richter pub nabízí zajímavou kuriozitu. Tácky jsou kulaté, bílé bez potisku, ale na vaše přání vám je obsluha orazí raznicí s emblémem pivovaru.


Co dodat na závěr? Pivo mi chutnalo, hospoda se mi líbila a určitě jsem tam nebyl naposled.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 06.08.2004 11:56 Komentovat
Re: Sklo Michal Tomšovský06.08.2004 11:56
Pivovar používá "obyčejné" hladké půllitry s ouškem bez potisku.
Sklo Borowiec05.08.2004 18:05
Jaké pivoar používá sklo ? Jestliže je značkové, lze jej koupit ?
Vyhledávání