úvod
homepage

Malý Šerák byl pokřtěn Ryzím pivem z hor vytisknout článek

Přidáno: 28. července 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,81 hodnotících Hodnotících: 21 počet zobrazení Zobrazeno: 5172x

Že pivovary velké i ty menší sponzorují různé sportovní, hudební a společenské události,to je všeobecně známé. Že se ale občas dostane i na zvířátka, to se už moc neví. A přitom jde vtipně spojit jméno piva a kouzelně bezbranného němého tvora.

Jeden takový příběh se nedávno udál v Olomouci. Výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka v červnu předal certifikát s finančním darem ve výši 15 tisíc korun na chov rysa ostrovida řediteli místní ZOO Zdeňku Slavotínkovi. I když v té době měl už chovný pár rysa mláďata a počítalo se s křestem jednoho z nich, musela být radostná událost odložena díky pečlivé rysí matce, která si potomky bedlivě střežila.

Nakonec se malý sameček přece jen dočkal, když ho v červenci přijel výkonný ředitel pivovaru Vladimír Zíka symbolicky pokřtít Ryzím pivem z hor. Rysí potomek dostal jméno Šerák a bylo vidět, že mu větší ruch okolo nedělá žádné starosti. Velký zájem ihned jevil o „křtící tekutinu“, aniž by tušil shodu jmen, ochotně se nechal pochovat a předváděl se před kamerou i fotoaparáty přítomných.

Výkonný ředitel pivovaru Holba Ing. Vladimír Zíka se svým svěřencem
Výkonný ředitel pivovaru Holba Ing. Vladimír Zíka se svým svěřencem

„ Spojení pivovaru Holba s podporou chovu rysa ostrovida vnímáme jako přirozené. Vyrábíme Ryzí pivo z hor uprostřed Jeseníků, kde se chráněný rys vyskytuje ve volné přírodě. Jako důležitý vnímáme rovněž chovný program v zajetí, a proto jsme se jej rozhodli podpořit v zoologického zahradě našeho kraje,“ uvedl výkonný ředitel pivovaru Holba Ing. Vladimír Zíka.

Pivovar Holba dlouhodobě podporuje ekologické projekty v regionu, spolupracuje s CHKO Jeseníky a sponzoruje rovněž Horskou službu Jeseníky.

Možná vám uvedená částka nepřijde natolik zajímavá, abychom tu o ní psali. Mě však zaujalo slovní spojení rysí-ryzí a prostě mi to nedalo. Sám jsem chtěl s rodinou sponzorovat v děčínském ZOO kočku domácí, když už se tedy jmenuji Kočka. Jenže všechny kočky jsou v mém domovském městě rozebrány. Pokud byste věděli o nějaké ZOO, kde by chtěli zasponzorovat kočky , klidně nám napište na email redakce:).

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání