úvod
homepage

Moučníky na pivě vytisknout článek

Přidáno: 26. září 2003  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 6418x

Dnes jsme pro Vás připravili něco málo ze sladkostí a moučníků. Někdy totiž neuškodí trošku zhřešit a smlsnout si na něčem moc, moc dobrém. Věříme, že se Vám při čtení těchto receptů budou sbíhat sliny, stejně jako nám při jejich psaní… Dobrou chuť. Chutn

PIVNÍ LÍVANCE S MEDEM A OŘECHY

Ingredience:
1 dl tmavého piva, 1 dl mléka, 120 g hladké mouky, 10 g cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, citrónová kůra, asi 8 lžic medu, 4 lžičky sekaných oříšků, skořicový cukr, olej na smažení, sůl.

Pivo necháme přejít varem, smícháme s mlékem, hladkou moukou, cukrem, medem, přidáme citrónovou kůru, prášek do pečiva a sůl. Na lívanečníku upečeme lívanečky, které posypeme skořicovým cukrem a oříšky.

PIVNÍ KOBLIŽKY S TVAROHEM

Ingredience:
Na koblihy: 1,5 ml tmavého piva, 150 g polohrubé mouky, asi 150 g másla, 3 vejce, sůl. Nádivka: 300 g tvarohu, 100 g medu, 1 dl šlehačky, 1 dl tmavého piva, vanilkový cukr, mandlové aroma.

Svaříme pivo s máslem a solí. Přisypeme mouku a hmotu dobře osmahneme. Nakonec přimícháme vejce. Necháme vychladnout a pak z něj tvoříme na vymaštěném plechu zdobícím sáčkem kobližky. Pečeme v troubě na 220° C. Po dopečení sundáme z plechu a necháme vychladnout. Připravíme nádivku: Ušleháme smetanu a smícháme s tvarohem a s medem. Přilijeme pivo, přidáme vanilkový cukr, citr. kůru a mandlové aroma. Dobře promícháme a navršíme na kobližky.

PIŠKOTOVÉ PIVNÍ SOUDEČKY

Ingredience:
500 g piškotových drobečků, 5 lžic másla, 5 lžic cukru, 0,1 l černého piva, 2 lžíce másla, čokoláda na vaření a šlehačka na zdobení.

Karamelové máslo: Na másle rozpustíme cukr, zkaramelizujeme jej dohněda. Zalijeme pivem a necháme jej povařit až na hustotu „nitě“. Přidáme ještě vlažný karamel k máslu a dobře promícháme. Piškotové drobečky smícháme s pivem a karamelovým máslem a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme soudečky. Necháme je v lednici ztuhnout a pak je přelijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a podáváme…

PEČENÁ JEBLKA V PIVĚ

Ingredience:
Velká jablka, cukr, skořice, hřebíček, světlé pivo, sherry.

U jablek odřízneme vršky, vydlabeme jádřinec a otvor naplníme cukrem se skořicí nebo cukrem smíchaným s utlučenými hřebíčky. Přikryjeme odříznutou část, narovnáme na vymazaný pekáč a v mírně vyhřáté troubě pečeme pod pokličkou 20 - 30 minut. Po této době upečená jablka zalijeme horkým pivem smíchaným s sherry a necháme několik hodin pod pokličkou ve vlažné troubě rozležet.

JABLKOVÁ ROLÁDA

Ingredience:
3 žloutky, 150 g cukru, 300 g hladké mouky, podle potřeby černé pivo, 5 lžic másla, 5 velkých jablek, 2 lžíce rozinek, sklenička rumu, vanilkový cukr a strouhanka, trocha oleje.

Žloutky utřeme s máslem a olejem a postupně přidáváme mouku a pivo. Vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, přidáme rum, strouhanku, cukr a rozinky. Těsto rozválíme na placku, jablka na ni rovnoměrně rozložíme a zavineme. Dáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě dočervena. Po vychladnutí posypeme vanilkovým cukrem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 30.09.2003 21:07 Komentovat
good Andy30.09.2003 21:07
dost dobry recepty.urcite vyzkousim
Vyhledávání