Moučníky na pivě
Hodnocení: 2,67 Hodnotících: 6 Zobrazeno: 6503x
Dnes jsme pro Vás připravili něco málo ze sladkostí a moučníků. Někdy totiž neuškodí trošku zhřešit a smlsnout si na něčem moc, moc dobrém. Věříme, že se Vám při čtení těchto receptů budou sbíhat sliny, stejně jako nám při jejich psaní… Dobrou chuť. Chutn
PIVNÍ LÍVANCE S MEDEM A OŘECHY
Ingredience:
1 dl tmavého piva, 1 dl mléka, 120 g hladké mouky, 10 g cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva,
citrónová kůra, asi 8 lžic medu, 4 lžičky sekaných oříšků, skořicový cukr, olej na smažení, sůl.
Pivo necháme přejít varem, smícháme s mlékem, hladkou moukou, cukrem, medem, přidáme citrónovou kůru, prášek do pečiva a sůl. Na lívanečníku upečeme lívanečky, které posypeme skořicovým cukrem a oříšky.
PIVNÍ KOBLIŽKY S TVAROHEM
Ingredience:
Na koblihy: 1,5 ml tmavého piva, 150 g polohrubé mouky, asi 150 g másla, 3 vejce, sůl.
Nádivka: 300 g tvarohu, 100 g medu, 1 dl šlehačky, 1 dl tmavého piva, vanilkový cukr, mandlové aroma.
Svaříme pivo s máslem a solí. Přisypeme mouku a hmotu dobře osmahneme. Nakonec přimícháme vejce. Necháme vychladnout a pak z něj tvoříme na vymaštěném plechu zdobícím sáčkem kobližky. Pečeme v troubě na 220° C. Po dopečení sundáme z plechu a necháme vychladnout. Připravíme nádivku: Ušleháme smetanu a smícháme s tvarohem a s medem. Přilijeme pivo, přidáme vanilkový cukr, citr. kůru a mandlové aroma. Dobře promícháme a navršíme na kobližky.
PIŠKOTOVÉ PIVNÍ SOUDEČKY
Ingredience:
500 g piškotových drobečků, 5 lžic másla, 5 lžic cukru, 0,1 l černého piva, 2 lžíce másla, čokoláda na vaření a šlehačka na zdobení.
Karamelové máslo: Na másle rozpustíme cukr, zkaramelizujeme jej dohněda. Zalijeme pivem a necháme jej povařit až na hustotu „nitě“. Přidáme ještě vlažný karamel k máslu a dobře promícháme. Piškotové drobečky smícháme s pivem a karamelovým máslem a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme soudečky. Necháme je v lednici ztuhnout a pak je přelijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a podáváme…
PEČENÁ JEBLKA V PIVĚ
Ingredience:
Velká jablka, cukr, skořice, hřebíček, světlé pivo, sherry.
U jablek odřízneme vršky, vydlabeme jádřinec a otvor naplníme cukrem se skořicí nebo cukrem smíchaným s utlučenými hřebíčky. Přikryjeme odříznutou část, narovnáme na vymazaný pekáč a v mírně vyhřáté troubě pečeme pod pokličkou 20 - 30 minut. Po této době upečená jablka zalijeme horkým pivem smíchaným s sherry a necháme několik hodin pod pokličkou ve vlažné troubě rozležet.
JABLKOVÁ ROLÁDA
Ingredience:
3 žloutky, 150 g cukru, 300 g hladké mouky, podle potřeby černé pivo, 5 lžic másla,
5 velkých jablek, 2 lžíce rozinek, sklenička rumu, vanilkový cukr a strouhanka, trocha oleje.
Žloutky utřeme s máslem a olejem a postupně přidáváme mouku a pivo. Vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, přidáme rum, strouhanku, cukr a rozinky. Těsto rozválíme na placku, jablka na ni rovnoměrně rozložíme a zavineme. Dáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě dočervena. Po vychladnutí posypeme vanilkovým cukrem.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 1 komentář, poslední komentář: 30.09.2003 21:07 | Komentovat |
good Andy | 30.09.2003 21:07 |
---|---|
dost dobry recepty.urcite vyzkousim |