úvod
homepage

Stephen Beaumont: World Of Beer.Com vytisknout článek

Přidáno: 29. srpna 2003  •  Autor: Josef Albrecht
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,74 hodnotících Hodnotících: 12 počet zobrazení Zobrazeno: 6163x

V Torontu žijící novinář a autor pěti knih o pivu poprvé spustil své webové stránky World Of Beer.Com v září 1996. V dnešní době mají formu měsíčníku rozdělených do několika sekcí. V nedávné době nám poskytl exklusivní rozhovor.

Kdy jste začal publikovat články a knihy o pivu?
Články v roce 1990, moje první kniha vyšla v r. 1994.

Kdy jste zprovoznil Vaše internetové stránky? Byl to Váš nápad?
Se Světem piva jsem začal v září 1996. Když se zvýšilo množství neuspořádaných informací na mých webových stránkách, rozhodl jsem se převzít kontrolu nad svou internetovou image.

Myslíte, že internet může pomoci rozšířit slávu piva?
Rozhodně ano. Internet je pokladnicí informací dokonce i pro ty, kteří jsou jen občasnými příznivci dobrého piva. Kromě mých vlastních stránek a stránek partnerských, např. realbeer.com, existují stránky Michaela Jacksona, Rogera Protze, Lew Brysona a jiných, plus přidružené stránky , jako např. ratebeer.com a beeradvocate.som. A to je jen vrcholek ledovce…….

Myslíte, že internet může pomoci k Vaší vlastní propagaci? Podporuje prodej Vašich knih? Kolik jste jich dosud napsal?
Napsal jsem dosud 5 knih a nyní pracuji na dalších třech, zároveň mám také jeden televizní projekt. Nevím, zda Svět piva přímo pomáhá prodeji knih, ale jsem si jist, že napomáhá zvýšit můj kredit v pivním průmyslu a u příznivců piva globálně.

Používáte rozdílný styl psaní na internetu a v novinách?
Moje psaní na internetu je uvolněnější, protože internet prostě takový všeobecně je.

Dostáváte zpětnou vazbu od svých čtenářů? Pomohli Vám najít něco nového? Zajímavé pivo nebo informace o uzavřených pivovarech?
Dostávám mnoho e-mailů od svých čtenářů. Mnozí z nich pokládají jednoduché otázky a já všem odpovídám osobně. Jiní zas zmiňují nadcházející pivní festivaly nebo posílají pozvání do různých částí světa. Mám pravidelné dopisovatele po celém světě.

My k tomu můžeme snad jen dodat, že rozhodně nejzajímavější částí webu WorldOFBEer.Com je rubrika „Bright beer“, kde se kriticky vyjadřuje k aktuálním událostem kolem piva (viz. www.worldofbeer.com/brightbeer/oregon1.html).

Za zmínku stojí i několik článků věnovaných degustacím ležáků z malých českých pivovarů (viz www.worldofbeer.com/ktt/czech3.html) Není náhoda, že zajímavé, často kriticky laděné články tohoto autora, si najdou každý měsíc dvacet pět tisíc unikátních čtenářů z celého světa. Rozhodně zajímavé čtení.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání