úvod
homepage

Zdravé ryby v kombinaci s pivem II. vytisknout článek

Přidáno: 27. srpna 2003  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,5 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 4931x

Pokud máte rádi ryby a minulý přísun zdravé stravy vám nestačil, na nic nečekejte a jedním kliknutím se vydejte objevovat vodní svět zpestřený vaším oblíbeným nápojem.

KAPR PODLE RUPRECHTA

Ingredience:
1 kg kapra, 1 citrón, 250 ml piva, sůl, 2 vejce, 125 g hladké mouky, zelená petrželová nať. Ochucená majonéza: 125 g majonézy, půl lžičky mletého pepře, cayenské koření, 1 lžička soli, čtvrt lžičky mletého muškátového oříšku, 150 g mletých ořechů. – vše společně promícháme….

Kapra pokrájíme na porce silné 3 cm, potřeme je citrónovou šťávou, osolíme a obalíme v těstíčku, které si připravíme z piva, vajec a mouky. Obalené porce kapra poskládáme na gril a grilujeme 8 minut. Potom z jednotlivých porcí poskládáme „znovu„ kapra, proložíme tenkými plátky citrónu, ozdobíme zelenou petrželkou a podlijeme ochucenou majonézou.

SUMEC NA PIVĚ

Ingredience:
4 porce sumce po 150g, 1 dl světlého piva, 80 g másla, hladká mouka, bílý pepř, zázvor, pažitka, sůl, citrón.

Jednotlivé porce sumce osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a zvolna po obou stranách na másle opečeme. Poté zalijeme pivem a pečeme znovu asi 15 minut. Porce upravíme na talíř a posypeme jemně nasekanou pažitkou a ozdobíme plátky citrónu.

ÚHOŘ NA PIVĚ

Ingredience:
1 kg úhoře, 1 l piva, snítka petrželky, tymiánu, kerblíku, šalvěje a bazalky. 1 bobkový list, 1 žloutek, 80 g másla, 20 g mouky, 8 krajíčků veky, 20 g másla, sekaná zelená petrželka, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl.

Úhoře stáhneme, očistíme a nakrájíme na řezy asi 4 cm dlouhé. Na kousku másla prudce opečeme. Poté zalijeme pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni asi 50 minut dusíme. Mouku prohněteme se stejným množstvím másla a vmícháme do směsi žloutek. Mísu vyložíme opečenými krajíčky veky a rozložíme na ně kousky úhoře. Z omáčky sebereme tuk a zahustíme ji směsí másla, mouky a žloutku. Povaříme a procedíme ji na rybu. Posypeme sekanou petrželkou a hned podáváme. Recept vypadá složitě, ale není… Je to velmi sváteční. Chutná to úžasně !!!

KAPR SE SARDELOVOU OMÁČKOU

Ingredience:
6 porcí kapra, 1/4 l černého piva, stejné množství červeného vína i vody, 1 cibule, 2 hřebíčky, kousek citrónové kůry, sůl, 50 g másla, 1 menší cibule, 2 lžičky sardelové pasty, šťáva z 1/2 citrónu, hladká mouka, petrželka.

Porce kapra osolíme. V kastrole povaříme asi 10 minut pivo s vínem a vodou, celou oloupanou cibulí se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůrou a solí. V tomto základě vaříme zvolna asi 15 minut porce kapra. Na pánvi mezitím zpěníme cibulku, přidáme k ní sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem z kapra. Přidáme citrónovou šťávu, osolíme, povaříme asi 20 minut. Touto omáčkou přelijeme na talířích porce kapra, zdobíme citrónem a petrželkou. Podáváme s noky…

OKOUN NA CIBULI A ZELENÉM PEPŘI

Ingredience:
4 řezy z okouna, citrónová šťáva, 250 g cibule, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička estragonových lístků, 125 ml světlého piva, 125 ml šlehačky, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře.

Rybu opláchneme, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou a dáme na 15 minut odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na másle. Přidáme rybu, kterou jsme okořenili a osolili a dusíme na cibulce spolu s estragonovými lístečky. Hotovou rybu uložíme na teplém místě a připravíme si omáčku, kterou budeme okouna přelévat: Smícháme pivo, šlehačku a nakládaný zelený pepř – vše přivedeme k varu a omáčkou polijeme rybu. Přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání