úvod
homepage

Pivní menu podle Michaela Jacksona vytisknout článek

Přidáno: 7. července 2003  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,5 hodnotících Hodnotících: 2 počet zobrazení Zobrazeno: 4201x

Rádi by jste věděli jaké oblíbené pokrmy si připravuje guru pivovarnictví, Michael Jackson? Není nic jednoduššího, než si přečíst následující recepty a třeba si nějaký pokrm podle nich i připravit. Příště pro Vás připravíme další „pivní osobnost“ a její r

Předkrm:

TOASTY ORLEANS

Ingredience:
4 opečené toasty, 150 g králičího vařeného masa, 50 g ananasu, 1 jablko, 1-2 banány, na ozdobu višně, 5 dl světlého piva, 100 g másla, sůl, kari, sojová omáčka, kyselá smetana.

Králičí maso, které jsme předem uvařili nakrájíme na kostičky, přidáme jablko také na kostičky. Směs prohřejeme na másle, přidáme nakrájený ananas a banán na kostičky. Zakápneme sojovou omáčkou, pivem a smetanou. Podle chuti okořeníme. Teplé klademe na toasty, zdobíme višněmi. Konzervativním Čechům se asi bude zdát kombinace králíka a sladkého ovoce zvláštní, ale proč to nezkusit…

Polévka

PIVNÍ AMERICKÁ POLÉVKA Z KUŘETE

Ingredience:
250 ml vody, 20 g práškové cibule, 2 lžičky práškového česneku, 1 dl oleje, 500 g kuřecího masa - nejlépe prsa bez kostí a kůže, 420 g rajčatové šťávy, 250 ml světlého piva, 250 ml drůbežího bujónu, lžička chilli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička oregána, lžička worcesteru, lžička sojové omáčky, sůl, pepř, paprika, špetka drcené šalvěje, špetka tymiánu, lžička pikantní hořčice.

Do malé misky nalijeme vodu, kterou smícháme s práškovou cibulí, česnekem a vše necháme asi 10 minut stát. Na pánvi na oleji opečeme kuřecí maso - plátky, poté necháme trošku zchladnout a nakrájíme na malé kostky. Olej z pánve odlijeme, necháme jen asi 2 lžíce, a po zahřátí přidáme nasáklou cibuli a česnek. Důkladně mícháme a smažíme dozlatova. Přidáme ostatní suroviny a za občasného zamíchání povaříme asi 20 minut, dokud tekutina nezhoustne. Zdobíme zelenou paprikou.

Hlavní jídla:

OHNIVÝ FAZOLOVÝ GULÁŠ

Ingredience:
200 g fazolí, 2 bobkové listy, česnek, cibule, pepř, sůl, 3 papriky všech barev, 400 g vepřové kýty, kmín, tuk, 1 lžíce hladké mouky, lžíce kečupu nebo protlaku, 1/2 lžičky pálivé papriky, 2 dl světlého piva, 2 dl vývaru.

Přes noc namočíme fazole ve vodě, spolu s rozetřeným česnekem a bobkovým listem. Ty pak uvaříme druhý den do poloměkka. Na rozpáleném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a maso na kostičky. Okořeníme kmínem, solí a pepřem, zasypeme moukou, přidáme bobkový list, protlak, pálivou papriku a nakrájené papriky. Zasypeme petrželkou, přidáme fazole a podlijeme bujónem a pivem. Dusíme doměkka. Dochutíme a podáváme. Přílohou je tmavé pečivo nebo chléb a samozřejmě pivo.

Pro příznivce masa, kteří zelenině tzv. moc nedají:

VEPŘOVÝ STEAK S MEDEM A MALVAZOVOU OMÁČKOU NA PIVĚ

Ingredience:
800 g vepřové kýty, sůl, asi 80 g medu, 1 dl tmavého piva, 120 g vlašských ořechů, malvazová omáčka, rostlinný olej.

Z vepřové kýty naporcujeme steaky, které potřeme medem a necháme chvíli odležet. Steaky poté důkladně opečeme na oleji. Prohřejeme malvazovou omáčkou s pivem, a přisypeme jádra vlašských ořechů.

KUŘE WASHINGTON NA PIVĚ

Ingredience:
4 kuřecí prsa, 80 g žampiónů, 2 lžíce másla, sůl, hladká mouka, 2 dl sladké smetany, 50 ml světlého piva, chilli, muškátový květ, mletá sladká paprika, 80 g strouhaného sýra, 2 vejce, strouhanka na obalení, tuk na smažení.

Nejprve si připravíme nádivku - na másle podusíme žampióny, zaprášíme moukou a vymícháme ve světlou jížku, kterou rozředíme smetanou, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přisypeme sýr, až se rozpustí. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a naplníme vychladlou nádivkou. Poté prsa opatrně obalíme v mouce a ve vejcích s pivem a ve strouhance. Obalené maso osmažíme důkladně na pánvi na tuku. Potom je položíme na plech, polijeme pivem a dopékáme v troubě. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

K pořádnému jídelníčku patří i salát, i když se asi bude zdát trošku zvláštní…

KAPITÁNSKÝ SALÁT SUVOROV

Ingredience:
Vařený celer, paprikové lusky, hlávkový salát, jablka, studená pivní pěna, ořechová jádra, citron

Nakrájíme na nudličky oloupaná jablka a vařený celer a přidáme pokrájené papriky. Vše promícháme a zakápneme citrónovou šťávou. Klademe na talířky a přelijeme pěnovou pivní omáčkou. Posypeme na nudličky ¨pokrájeným salátem a posekanými ořechy.

Na závěr dobrého oběda patří samozřejmě nápoj.

ĎÁBELSKÝ NÁPOJ

Ingredience:
7,5 dl piva (světlé nebo tmavé - lze použít oboje), 2,5 dl rumu, citrón, rozpustná káva, sůl, pepř.

Smícháme pivo a rum, osolíme a opepříme. Plníme do sklenic, do každé vložíme plátek citrónu posypaný kávou.

ANGLICKÉ VAJEČNÉ PIVO

Ingredience:
5 dl světlého piva, 3 vejce, 50 g cukru, muškátový oříšek

Utřeme vejce s cukrem a pomalu za stálého míchání vléváme horké pivo. Plníme do sklenic, nakonec posypeme špetkou muškátového oříšku a ihned podáváme.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání