úvod
homepage

Pohoštění pro návštěvy I. vytisknout článek

Přidáno: 13. května 2003  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,33 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 5933x

Jistě se Vám již mnohokrát stalo, že přišla neočekávaná návštěva. Co v takovém případě rychle nabídnout? Dnes Vám možná poradíme, co v takové situaci připravit. Pomazánky, které jsou hotové během chvilky a ještě mají v sobě pivo - pro tento případ úplně

POMAZÁNKY:

RYCHLÁ PIVNÍ SÝROVÁ

Ingredience:
500 g sýra cammembert, 250 g smetanového sýra, balíček olejovek, 50 ml světlého piva, cibule, sůl, pepř, ostrá paprika, mletý kmín.

Cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme se sýry a rybičkami. Zředíme pivem a okořeníme.

DIP ZE SÝRA S PIVEM

Ingredience:
200 g sýra (čedaru), 50 g másla, 2 lžíce kečupu, 1 dl světlého piva, sůl, paprika, sklenka portského vína.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr, a když se rozpouští, podlijeme ho kečupem, pivem, vínem a přidáme sůl a papriku.
Podáváme s tmavým chlebem.

POMAZÁNKA Z OLOMOUCKÝCH SYREČKŮ

Ingredience:
1 balíček olomouckých syrečků, 1 cibule, 3 lžíce piva, 2 balíčky žervé, 50 g másla.

Syrečky nakrájíme na drobné kostky, smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, zakapeme pivem a dáme na dva dny uležet v uzavřené sklenici. Uleželou směs utřeme do hladka, přidáme žervé a máslo a vymícháme do hladka. Podáváme na tmavém chlebu.

POMAZÁNKA Z ANGLIE - "Waleský králík"

Ingredience:
1/4 kg čedaru, 3 lžíce světlého piva, 1 lžička hořčice, špetka cayenského pepře, máslo podle potřeby, bílá veka.

Sýr drobně nakrájíme, nebo na hrubém struhadle ustrouháme na nudličky. Do rendlíku dáme pivo, přidáme sýr a na mírném ohni rozvaříme na hladkou kaši. Přidáme ostatní přísady. Krajíčky veky potřeme máslem a na první drážce shora v předehřáté troubě ožehneme. Potřeme je sýrovou směsí na prst vysoko. Podáváme horké.

DĚDEČKOVA PIVNÍ POMAZÁNKA

Ingredience:
500 g tvarohu, 1-2 cibule, pivo, sladká a pálivá mletá paprika, mletý pepř, sůl, kmín

Cibuli jemně nakrájíme, utřeme s tvarohem, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín.Během míchání přiléváme pivo. Uložíme v kameninovém nebo porcelánovém hrnku, převážeme plátnem a necháme týden odležet. Podáváme s chlebem. NEBO: jako obměnu můžete zkusit místo měkkého tvarohu použít tvrdý tvaroh, který se nakrájí na plátky. Další postup je stejný….. Správně uleželý sýr má ostrou, charakteristickou vůni. Jednotlivé porce lze doplnit jemně nakrájenou cibulí, plátky česneku, syrovou paprikou apod. Sklenice oroseného piva na zapití - toť balzám!!

SÝROVÉ FONDUE

Ingredience:
250 g směsi sýrů (Eidam, Blatenské zlato, Niva), 250 ml světlého piva, bílá veka, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička Solamylu, drcený pepř, muškátový oříšek, sůl.

Nádobu z varné keramiky (porcelánu, skla), vytřeme směsí česneku, solí, drceného pepře, strouhaného oříšku. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou směs sýrů a zvolna na ohni zčásti rozpustíme. Dále vlijeme pivo se Solamylem a za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši. Veku nakrájíme na kostky, které namáčíme do sýrových fondů.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání