Ryby v kombinaci s pivem
Hodnocení: 1,38 Hodnotících: 13 Zobrazeno: 5313x
S blížícími se Vánocemi, kdy na štědrovečerní prostřenou tabuli patří tradiční ryba, uvádíme několik variant přípravy.
Ingredience:
4 očištěné porce kapra
půl láhve světlého piva
1 cibule
2 lžíce oleje nebo másla
ml.pepř, sůl, kmín
ml.sladká paprika
citronová šťáva i kůra
Kapra naporcujeme, jednotlivé porce očistíme, osolíme, opepříme a lehce zakápneme pivem. Necháme v chladnu asi 1 hodinu odležet. Poté na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra, zalijeme zbylým pivem, přidáme trochu citronové kůry, kmín a mletou papriku. Dusíme doměkka. Podáváme s vařeným bramborem. Porci ještě na talíři zakapeme citronovou šťávou.
KAPR PO STAROČESKU
Ingredience:
1/2 kg kapra
0,25 l černého piva
0,25 l bílého vína
2 cibule
citronová kůra
3 hřebíčky
50 g másla
2 lžičky sardelové pasty
sůl
1 lžíce sekaných kaparů
2 lžíce hladké mouky
citronová šťáva
1 citron
zelená petrželka
Kapra očistíme, naporcujeme a osolíme. Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo, asi 0,25 l vody, přidáme 1 cibuli, do které napícháme hřebíčky. Dále pak citronovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut. Do tohoto připraveného základu vložíme porce kapra a na mírném ohni vaříme zvolna asi 15 minut. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, přidáme sardelovou pastu, zamícháme. Zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme kapary, citr.šťávu, osolíme a za častého míchání 20 minut povaříme. Na talíře upravíme porce kapra a přelijeme omáčkou. Zdobíme plátky citronu a zelenou petrželkou.
KAPR V PIVNÍ OMÁČCE S KŘENEM
Ingredience:
4 porce kapra
cibule
kousek celeru
střídka z krajíce chleba
půl láhve světlého piva
sůl, pepř, cukr
lžička hladké mouky
2 lžíce másla
šťáva z citronu
2 lžíce strouhaného křenu
4 plátky citronu
Porce kapra osolíme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na pánvi, na kterou dáme lžíci másla.Rybu z tuku vyjmeme a orestujeme v něm pokrájenou cibuli a celer. V pivě rozmícháme nastrouhanou chlebovou střídku, přelijeme přes zeleninu, přidáme moučné kuličky, které jsme vytvořili ze zbylého másla a mouky. Vše řádně povaříme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Omáčku propasírujeme na porce kapra, které ozdobíme plátky citronu a křenem.
KAPR SE ZELENINOU NA PIVU
Ingredience:
1/2 kapra
200 g mrkve
200 g pórku
1 petržel
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
0,25 l sladového piva
0,25 l světlého piva
nové koření
citronová kůra
čerstvě mletý pepř
sůl, cukr
1 lžička kukuřičného škrobu
Kapra očistíme a omyjeme, vykostíme a rozporcujeme na menší kousky.Zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme odležet. Zeleninu nakrájíme na nudličky a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a necháme asi 10 minut povařit. Porce kapra si opečeme na jiné pánvi na másle dozlatova. Zeleninu zahustíme škrobem a vložíme do ní opečeného kapra. Potom ještě lehce povaříme.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |