úvod
homepage

Zvěřina na pivě vytisknout článek

Přidáno: 27. listopadu 2002  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,24 hodnotících Hodnotících: 16 počet zobrazení Zobrazeno: 5302x

V době, kdy jsou v plném proudu hony, si i my dovolujeme nabídnout milovníkům tohoto úžasného masíčka pár receptů na úpravu zvěřiny.

ZAJÍC NA PIVĚ

ingredience:
1 zajíc
2 cibule
1 l piva
50 g slaniny
40 g sádla
sůl, ml. Pepř
masový vývar
2 lžíce drobně nakrájené zel. petrželové natě
0,2 l smetany

Zajíce posypeme drobně nakrájenou cibulí, zalijeme pivem a necháme odležet 1 - 2 dny.
Během marinování jej občas obrátíme. Před přípravou zajíce prošpikujeme proužky slaniny. Opečeme v rozehřátém sádle a okořeníme ml. pepřem. Potom je podlijeme vývarem, přidáme petrželku a upečeme v troubě do měkka. Upečeného zajíce zalijeme smetanou.


KRÁLÍK NA PIVĚ

ingredience:
1 králík
120 g slaniny
4 cibule
lžíce hladké mouky
0,25 l světlého piva
lžička hořčice
lžíce vinného octa
lžíce másla
2 kostky cukru
sůl, ml.pepř
1 bobkový list
tymián
zelená petrželka

Slaninu pokrájenou na plátky osmažíme na másle, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do hněda. Králíka rozděleného na porce opečeme po obou stranách na připraveném základu a maso přendáme do jiné nádoby. Do zbylé šťávy zamícháme cukr, koření, hořčici, sůl a pepř. Zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme pivem. Do omáčky přidáme maso, přiklopíme poklicí a dusíme zvolna do měkka.
Pokrm podáváme v nádobě, ve které jsme ho připravovali. Příloha knedlíky nebo chléb.


DIVOČÁK NA PIVĚ A ZELÍ

ingredience:
200 g kančího masa z plece
200 g anglické slaniny
500 g kysaného zelí
0,25 l zakysané smetany
2 cibule
5 stroužků česneku
1 mrkev
1 petržel
1/2 celeru
divoké koření
celý černý pepř, sůl
100 g másla
8 zelných listů
0,5 l světlého piva
100 g sádla

Na sádle orestujeme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené prosolené maso a zprudka opečeme. Po chvíli přisypeme zakysané zelí a promícháme. Listy syrového zelí spaříme a naklepeme. Na každý plát naklademe masozeleninovou směs a zavineme. Závitky vložíme na orestovanou slaninu, obložíme zbylou směsí, zalijeme pivem a dusíme doměkka . Maso vyjmeme, výpek zahustíme smetanou, prohřejeme a podáváme.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání