úvod
homepage

Hovězí plátky na pivě vytisknout článek

Přidáno: 7. listopadu 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,49 hodnotících Hodnotících: 20 počet zobrazení Zobrazeno: 3535x

4 plátky (roštěnky), sůl, mletý pepř, 80 g tuku (olej-sádlo), 2 cibule, vývar (voda), 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 dl světlého piva, 2 párky.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do části tuku společně s nadrobno nakrájenou cibulí opéct (asi 3-4 min z každé strany). Vše zalijeme horkým vývarem nebo vodou (asi 1/2 l), přidáme nové koření a dusíme doměkka. Hotové plátky vyjmeme, šťávu zalijeme hl.moukou rozmíchanou v trošce studené vody, a přilijeme to nejpodstatnější - pivo a vaříme ( 8-12 min ), poté přecedíme. Vložíme plátky masa a necháme krátce prohřát.

Mezitím pokrájíme na plátky druhou cibuli, podusíme ji na zbytku tuku a opečeme na ní párky (můžeme je na koncích nakrojit jako vějířek). Opečenou cibuli a párek dáme na plátek masa.

Příloha: podáváme s různě připravenými brambory, doporučuji především hranolky a bramborovou kaši, dle chuti zeleninový salát, ale to nejpodstatnější je dobře vychlazené pivo!

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání