úvod
homepage

Svět piva končí… vytisknout článek

Přidáno: 9. října 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,6 hodnotících Hodnotících: 5 počet zobrazení Zobrazeno: 6192x

Ano je to tak. Je mi z toho tak nějak smutno, ale holt se nedá nic dělat. Server svět piva.cz končí.

Tak to bychom měli tu smutnou zprávu. Vývoj se opravdu nedá zastavit a stávající server svět piva, potažmo sesterské projekty, už dlouhodobě vykazovaly projevy přežitosti. Nefungují různé věci – blogy počínaje, přes všeobecnou diskusi a třeba přehledem pivních akcí konče. Krom toho, že spousta věcí prostě nefunguje, chybí nám tu základní věci jako přehled pivovarů, pivních kategorií(co jsme to pak za svět piva že?), lepší orientace a tak bych mohl pokračovat hodně dlouho.

Proto jsme se rozhodli k radikálnímu kroku. Svět piva končí a v současné době začínáme s jeho demolicí. Je mi z toho tak nějak trochu smutno, ale krok je to nevyhnutelný.

A teď ta dobrá zpráva. Starý Svět piva končí, aby uvolnil místo novému nástupci, který by měl mít vyřešené všechny neduhy, které jsem stručně popsal výše. Vše se odvíjí od softwaru, kterému se říká redakční systém. Tedy něco, na čem „běží“ všechny servery, kde můžete diskutovat, chatovat, psát články, ukládat a prohlížet fotky, prostě něco, na čem můžete postavit internetové noviny.

A právě ten redakční systém, od kterého se odvíjí vše další, teď bude postupně implementován na všechny projekty Světa piva, včetně homebrewingu, pivní reklamy a pivní TV. Tudíž až bude práce dokončena, vše by mělo být hezky pod jednou střechou přehledné, plně použitelné, prostě lepší než to, co jsme vám nabízeli nyní.

Mohou však nastat problémy a to je vlastně důvod, proč zde máte dnes místo obvyklého článku editorial. Chtěl bych vás totiž poprosit o trpělivost. Může se totiž stát, že během prací na novém serveru dojde k výpadkům funkčnosti některých částí, případně i odstavení serverů. A to na dobu nezbytně nutnou, v nejhorším případě i několik dní.

A jaký termín jsme si stanovili na prezentaci Světa piva v novém kabátě? Nejpozdější datum, kdy by se toto mělo odehrát, je začátek listopadu. Vím, že doba několika týdnů, kdy ne vše bude tak jak má být(alespoň ve stávající kvalitě), je dlouhá, ale je potřebná k tomu, aby se vše odzkoušelo a vyřešily se případné nesrovnalosti.

Postupně se objeví nový design, přehled článků a všeobecná diskuse, po té bude následovat fotogalerie a další sekce, které máme naplánovány. O všem budete průběžně informováni. Některé části a funkčnosti se musí doprogramovat, takže kompletní Svět piva, tak jak si ho představuji už dlouhou dobu(v podstatě několik let), bude hotov až v průběhu příštího roku. Ale to podstatné, články a diskuse, doufám, bude k vidění do toho začátku listopadu.

Vážené čtenářstvo, doufám že nám zachováte přízeň i v případě delšího úplného vypnutí našeho serveru. Jak se říká: „ …na každém konci je hezké, že může vzniknout něco lepšího, zajímavějšího“. A já doufám, že s novým Světem piva se nám to podaří.

Dej Bůh štěstí.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání