úvod
homepage

Dětenice 2 vytisknout článek

Přidáno: 13. září 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 3 hodnotících Hodnotících: 5 počet zobrazení Zobrazeno: 6296x

Dětenický zámecký pivovar asi není třeba představovat. Vzhled interiéru i mluva personálu odpovídá časovému přesunu do středověku. Původní záměr se dočkal svého následovníka.

Kdo by si chtěl srovnat obě restaurace, měl by se vydat do Písku. Právě zde v budově bývalého Měšťanského pivovaru(Hradišťská 360), se nová provozovna nachází .

Hned na úvod ale musím napsat, že se sice jedná o následovníka původního konceptu, ale pro čtenáře na pivo zaměřeného serveru bez nejspíš nejpodstatnější „kulisy“, tedy pivovaru.


Ten podle sdělení Petra Kučery, který má na starosti oba provozy, není prozatím z provozních důvodů stavba pivovaru realizovatelná. A na otázku, jaké pivo bude možné v Písku ochutnat, dostalo se nám následující odpovědi: „Co se týká značky piva, budeme točit pivo značky Platan. Ve spolupráci s nimi chceme vytvořit kvasnicové pivo- název piva je v jednání...., se snahou co největšího přiblížení se našemu Dětenickému pivu. Toto pivo se stane hlavním pivem pro krčmu Písek.“. S Dětenickým pivem se počítá pouze na speciální akce po objednání. Takže šance na pivní originál tu je. Majitelé se ale myšlenky na druhý pivovar úplně nevdávají, a pokud to bude jen trochu možné, dojde v budoucnu i na stavbu pivovárku i muzea.


Krčma je pro 300 až 350 lidí, otevírací doba od 11 do 23 hodin. > Program se bude konat zatím pouze pátek a sobota. Další informace najdete na www.krcmapisek.cz nebo na www.detenice.cz. V případě potřeby mě neváhejte kontaktovat na mém telefonním čísle 723629848.



vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání