úvod
homepage

Červnové setkání čtenářů vytisknout článek

Přidáno: 13. června 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,33 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 13385x

Tak se nám kvapem blíží prázdniny a proto je nejvyšší čas se opět sejít u zajímavého piva. Doufám, že se vám naše nabídka bude líbit.Aktualizováno

A protože obvyklé informace znáte, omezím se dnes jen na nabídku piv, kterou jsme pro vás připravili.

Začátek degustace obstará nealko novinka na našem trhu, Bernard Free Jantar , zatím jediné polotmavé pivo své kategorie u nás. Po tomto úvodu se však již vrhneme na piva, které se s alkoholem kamarádí. A někdy i v míře vrchovaté.

Druhým pivem červnové degustace je pivo, které se již u nás objevilo, ale které jsme se rozhodli zopakovat. Je jím 12° zázvor z nabídky restauračního pivovaru Kaltenecker z Rožňavy na Slovensku. Uvidíme, jestli si zopakuje svůj úspěch ze zimní degustace.

Kdo nebude mít možnost zavítat tuto sobotu do Broumova na pivní slavnosti pivovaru Opat, nepřijde o novinku, která se právě zde představí veřejnosti. Opat Bitter má být podle slov majitele pivovaru Jardy Noska výrazně chmelená jedenáctka. Ostatně název mluví sám za sebe. Sám se na toto pivo velice těším.

A po tomto úvodu se můžete těšit na piva, která sice nejsou pro léto typická, ale si myslím zaslouží vaší pozornost. Jedním z nich je novinka Pivovarského domu v Ječné ulici, která si brousí zuby na titul „pivo s nejvyšší hořkostí v ČR“. Sice ne v kategorii ležáků, protože se jedná o ale, ale i tak je to pivo svým způsobem raritní a navazuje na úspěšnou řadu piv typu pale ale, India pale ale. Jak by řekl klasik, „modří už vědí“. Ano jedná se o pivo Double IPA (Double India Pale Ale), které svým obsahem kolem 90 IBU(jednotek hořkosti) možná připraví nové nevšední zážitky nejedné chuťové buňce.

Ale ani zbylá piva nejsou žádná ořezávátka. Strzelec Porter , Polské pivo roku, které vyhlašuje sdružení Bractwo piwne, má určitě ambice a kvality nezklamat zmlsané pivní fajnšmekry z řad čtenářů serveru Světa piva. O tomto pivu se můžete dočíst v článku Tomáše Erlicha (ZDE). A jemu a také ostatním členům SPP patří dík za zprostředkování Strzelce.

Další článek naší degustace patří do kategorie vyšších vah. Je jím novinka, 21° světlý Březňák z nabídky skupiny Drinks Union. Více se o tomto pivu dočtete v tiskové zprávě – http://www.svetpiva.cz/pressrel.php?ID=369.

Aktualizováno: Podařilo se nám pro vás zajistit vzorky dvou novinek domácích minipivovarů:
- 23°světlá Dobřanský anděl, Modrá hvězda, Dobřany u Plzně
- rauch ležák polotmavý, minipivovar Chýně

Na závěr trochu těch obecných informací:

Přehled základních informací
Název akce: Červnové setkání čtenářů a homebrewářů
Datum:čtvrtek 28.6.2007
Trvání:18-22
Místo: Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze, "šalanda"
Nabízená piva:Bernard Jantar Free, Kaltenecker zázvorová 12°, Opat Bitter, Double IPA, Strzelec Porter, 21° světlý Březňák
Cena:degustace 200 Kč(18-19:30 hodin), volná ochutnávka(19:30-22 hodin) - cena piva rozumná
Zajímavost:setkání homebrewářů. Možnost nechat odegustovat vaše výtvory profesionálním degustátorem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání