úvod
homepage

Časopis Pivař, číslo druhé vytisknout článek

Přidáno: 31. srpna 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,6 hodnotících Hodnotících: 10 počet zobrazení Zobrazeno: 5070x

Chtělo by se říci „hurá“, ale je mi jasné, že většina čtenářů (a hlavně předplatitelů) řekne „NO KONEČNĚ!“. A mají pravdu. Projekt, který jsme anoncovali jako dvouměsíčník, nabral zpoždění.

Není v životě nic jednoduché a většinou když si člověk něco naplánuje, dopadne jinak. Stejný osud potkal projekt tištěného časopisu Pivař, časopisu o pivní kultuře. Ve stejné době, kdy šlo do tisku naše první čslo, jsem se rozhodl pro projekt serveru o pivní reklamě (www.pivnireklama.cz) a padlo také rozhodnutí, že když není možné některá piva na našem trhu koupit, musíme si je holt uvařit sami.

Vše vypadalo jako dobrý nápad do doby, než se určité věci přestaly dařit, kupily se problémy a spousta věcí nabrala zpoždění. Proto se vše začlo řešit postupně – nejdříve server, potom vaření piva (weizenbock, rauchweizen, oat pale ale), teď přišel na řadu časopis.

Je mi jasné, že pokoušet se omlouvat situaci, kdy na trhu mělo být třetí číslo a my do tiskárny posíláme teprve číslo druhé, je naivní a zbytečné. Přesto bych se touto cestou rád omluvil všem, kteří nám drželi (a snad stále) drží pěsti a fandí nám. Hlavně bych se chtěl omluvit předplatitelům za nedrodržení temínu. Snad se nebudu mýlit, když zde vyjádřím přesvědčení, že od této chvíle půjde tak, jak bylo naplánováno.


A co se v druhém čísle dočtete?

Jednak vám přinášíme velký rozhovor s panem Bobošíkem, hlavním managerem firmy Sahm ČR a Rony Pleslem, designérem téže firmy, který jsme s uvedenými pány udělali při příležitosti přebírání cen za design. Dále se zde dočtete o pšeničných pivech a o použití pšenice jako takové v pivech různých pivních kategorií, degustační kurs z pera Ing. Hrabáka, názor profesionálních degustátorů na předložená piva, velký rozhovor s Františkem Richtrem, majitelem Richter Brewery Pubu v Praze, pokračování seriálu o pivovarech zavřených v letech 45-89 minulého století z pera Marka Kodedy a spoustu jiného zajímavého čtení.

Poprvé také přinášíme výsledky naší ankety věnované pivní kultuře. Po článcích, které se objevily jak na našem serveru, tak na serveru idnes.cz, jsme stejnou anketní otázku položili zástupcům pivovarů. A výsledek stojí za přečtení.

Cena časopisu i rozsah (39 Kč, 44 plnobarevných stránek) zůstávají stejné. Jedna důležitá věc se však změnila. Díky pochopení a spolupráci s firmou Linde Gastro Gas se náš časopis dostane do více jak tisíce provozoven po celé republice. A protože se jedná o místa, kde na pivo pohlížejí nejen jako na prostředek obživy, budou to nejspíš i místa, kam chodí naši čtenáři. Poznávací znamení je jednoduché – na stolech budou informační „áčka“ zvěstující přítomnost našeho časopisu.

Vážení čtenáři. Vážíme si vaší trpělivosti a doufáme, že nám zachováte přízeň.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 20.12.2006 07:47 Komentovat
díky za odpověď Standa Jakoubek20.12.2006 07:47
děkuju za odpověď; na dobré se čekat vyplatí :-); a dá se aspoň odhadnout, kdy Pivař...
Treti cislo honza20.12.2006 06:28
Take vim, ze dvoumesicnik vypada jinak a znamena jinou periodicitu, nez se dari nam dodrzovat....
tak jak s Pivařem ? Standa Jakoubek19.12.2006 18:31
asi moje otázka zanikla v záplavě jiných příspěvků, tak se s dovolením ptám znova :...
vánoční Pivař Standa Jakoubek23.11.2006 20:31
mě tak napadlo, dostaneme pod stromeček třetí číslo Pivaře ?
taky včera dorazil Zbyněk Melichar19.09.2006 11:45
a fajn jsem si početl :)
dorazil Standa Jakoubek19.09.2006 07:50
tak včera dorazil, těším se na pěkný počtení :-)
a kdypak mi Zbyněk Melichar11.09.2006 13:10
dorazí do schránky??
Aj ja sa chcem ospravedlnit udzenac04.09.2006 10:20
Aj ja by som sa touto cestou chcel ospravedlniť sám sebe a mojim priateľom, že to vlastné...
Vyhledávání