úvod
homepage

Křest Chmelařské ročenky 2006 vytisknout článek

Přidáno: 17. února 2006  •  Autor: Zdeněk Rosa
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6088x

V rámci jednání Chmelařského kongresu v Praze dne 31.1.2006 bylo představeno již sedmé novodobé pokračování Chmelařské ročenky, tentokrát ročníku 2006. Ročenka je opět bohatým souborem článků nejen ze současnosti ale také minulosti českého chmelařství.

Tradiční místo v úvodu publikace mají příspěvky českých chmelařských institucí - Svazu pěstitelů chmele, Chmelařství, družstva Žatec, Chmelařského institutu, s.r.o., Unie obchodníků s chmelem a také státních orgánů, tedy Ministerstva zemědělství a ÚKZÚZ. Do pivovarské tématiky byl zařazen další příspěvek z dílny VŠCHT týkající se využití složek chmele s estrogennímy účinky a problematiku ročníku 2005 z pohledu ochrany chmele popsal ing. Vostřel.

Kolektiv autorů kolem profesora Frice připravil zajímavý příspěvek o Chmelařské Jednotě, do chmelařské ročenky si našly opět cestu dějiny řady chmelařských obcí a navázaly jsme také na připomenutí životních drah významných osobností českého chmelařství. Stalým přispěvovatelem je i ing. Tempír, které se nyní podíval na chmelařská muzea a jejich význam. Pro připomenutí starších chmelařských ročenek byly vybrány úryvky z chmelařské ročenky 1946 připravované ing. Kašpárkem.

Chmelařská ročenka představuje svým způsobem paměť chmelařského oboru a určitě by neměla chybět v knihovně žádného chmelaře.



Křest Chmelařské ročenky 2006.

Výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven a vice-prezident Evropské pivovarské asociace ing. Veselý pokřtil spolu s vedoucím autorského kolektivu ročenky Mgr. Zdeňkem Rosou Chmelařskou ročenku 2006 velmi dobře chmeleným českým pivem. Spojení českého chmele a českého piva tvoří jedinečnou tradici a spolu vytváří také pojem vysoké kvality.

Chmelařskou ročenku lze koupit v sídle Svazu pěstitelů chmele ČR nebo v redakci časopisu Kvasný průmysl.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání