úvod
homepage

Ochutnávka 12° ležáků - <font COLOR=red>ZMĚNA TERMÍNU</font> vytisknout článek

Přidáno: 22. září 2005  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,16 hodnotících Hodnotících: 12 počet zobrazení Zobrazeno: 7466x

Na tuto sobotu 24.9.2005 jsme pro Vás připravili ochutnávku rozličných dvanáctek, které pro Vaše potěšení vaří pivovary malé, velké, české i moravské, známé i ty méně známé. Navíc jsme tuto akci spojili s vyhlášením výsledků naší první

Podařilo se nám totiž doobjednat lepší, dalo by se říct přímo honosné prostory, které budou dle našeho úsudku reprezentativnější alternativa k pořádání podobné akce. Tyto prostory najdete v Národním zemědělském muzeu v Praze. Pro ty, kdo neví, že podobné muzeum vůbec existuje / já to též do července nevěděl/, natož kde sídlí, mám dvě nápovědy. Jedna je webová prezentace Národního zemědělského muzea, kterou najdete na www.nzm.cz. Druhá nápověda je orientační – muzeum se nachází v budově, která sousedí s Technickým muzeem na Letné ( ano, ta budova plná letadýlek, autíček a podobných záležitostí, které potěší každého, ať už malého či velkého kluka). A když už tedy víme, či alespoň tušíme, kde zemědělské muzeum najdeme, sluší se říci, jak se pivo k takovému místu vůbec váže.

Změna termínu dlouhodobě ohlašované akce může leckoho zarazit. V následujícím textu se pokusím objasnit, co nás k tomu vedlo.

Krom nabízející se úzké vazby mezi zemědělstvím a pivovarnictvím je to fakt, že právě zde budete moci od října do března příštího roku navštívit velkolepě pojatou výstavu, mapující české pivovarnictví. Plných 600 m2 vám představí výrobu piva a sladu, rovněž tu najdete malou chmelnici nebo ochutnáte piva z různých pivovarů. Tato svým způsobem ojedinělá akce bude mít i doprovodný program. /Podrobněji vám ji představíme v samostatném článku/. A právě jedním z těchto programů bude i na základě dohody NZM a serveru „Svět piva.cz“ prezentace královské disciplíny českého pivovarnictví – 12°.

Takže už víme, co to bude, kde to bude, zbývá poslední důležitá informace – kdy se na 12° můžeme těšit. Po dohodě s NTM jsme zvolili termín téměř vánočně sváteční – začátek prosince. Přehlídka 12° proběhne od čtvrtka 1.12.2005 do soboty 3.12.2005. Protože je zatím dostatek času jak na realizaci akce, tak na podrobnosti, prozatím vás můžeme ujistit, že vás budeme včas informovat o plánovaných aktivitách, spojených s touto přehlídkou.

A co s naší anketou oblíbenosti českých pivních brandů mezi čtenáři našeho serveru? Ta měla k dnešnímu dni skončit.. Ale protože na sobotu 8. října připravujeme malé překvapení v prostorách našeho prodejního skladu ve Střešovicích, prodlužujeme anketu do půlnoci čtvrtka 6.10.2005. Pravidla zasílání vašich nominací emailem zůstávájí stejná.(Princip soutěže:pošlete nám na emailovou adresu pivo05@svetpiva.cz nominaci pěti značek piv ve formě pivovar-značka. Uveďte též své jméno,příjmení, ulici a město. Tyto údaje se musí shodovat s údaji při předávání výhry. ). Taktéž cena (10 kartonů piva z různých pivovarů) za vaši snahu se nemění.

Vážení čtenáři, doufám, že jsem vás změnou termínu jak ochutnávky 12°, tak prodloužením ankety nenaštval a také doufám, že nám zachováte přízeň.

Věřím totiž, že prostory NZM jsou na podobnou akci jako stvořené a že nám dáte v prosinci za pravdu.

Do té doby Dej Bůh štěstí.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 6 komentářů, poslední komentář: 03.08.2006 07:41 Komentovat
Tak, tak Roman Holoubek03.08.2006 07:41
Já bych navíc ty podivné jedince mající rádi pivo a alkohol vůbec nějakým způsobem...
šťastlivec Standa Jakoubek10.10.2005 11:35
zajímalo by mě, kdo je nakonec ten šťastlivec, který si dá pivně pořádně do nosu :-)
Nuda! Jan Kocián02.10.2005 14:55
Včera jsem se tam byl podívat, a není tam nic k vidění. Denní návštěvnost nepřesáhne...
NZM, NE NTM Honza24.09.2005 18:21
Dekuji za upozorneni, jiz jsem to opravil. Samozrejme ze zkratka ma byt NZM.
UPŘESNĚNÍ Pivař-sběratel24.09.2005 08:45
Zdravím Honzu Kočku. Pro upřesnění: Výstava o historii českého pivovarnictví se koná v...
Naopak! Tomáš23.09.2005 11:41
Rád bych vyjádřil díky za změnu termínu, protože tuto sobotu bych musel dát přednost...
Vyhledávání