úvod
homepage

Pozvánka na degustaci nejsilnějších českých piv vytisknout článek

Přidáno: 8. února 2005  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,3 hodnotících Hodnotících: 13 počet zobrazení Zobrazeno: 5555x

Chcete se seznámit s chutí většiny našich nejsilnějších piv? Tento měsíc máte jedinečnou příležitost.
DOPLNĚNO A AKTUALIZOVÁNO

Nejednou jsme na našich stránkách prezentovali názor, že silná piva se hodí právě k zimnímu období. Proto jsme lednovou tradiční degustaci v Pivovarském domě věnovali třinácti- a čtrnáctistupňovým pivům. Dobrá volba pro chladné počasí. Jenže venku mezitím poněkud přituhlo. A my na větší mrazy odpovídáme nasazením silnějšího kalibru. Ochutnávat se totiž budou piva patnácti- a vícestupňová.

V Pivovarském domě vám k posouzení postupně předložíme reprezentativní průřez tím nejsilnějším, co české a moravské pivovary vaří. Nejsilnějším jak chuťově, tak alkoholově.Ochutnáte piva světlá i tmavá, od patnáctek po čtyřiadvacítku.

Vše bude probíhat tradiční formou moderované degustace, kdy vzorek nejprve ochutnáte vy a dostanete nějaký čas na to, abyste si na něj utvořili vlastní názor. Ten pak bude konfrontován s poznatkem profesionálního degustátora.

Namátkou vybírám lákadla z naší nabídky: Ochutnáte například 15% světlého Rychtáře z Hlinska. Povedenou specialitu, jubilejní světlé 16,80% pivo Jubiler z Vyškova. Nebo třeba věhlasný produkt pardubického pivovaru, 19% tmavého Portera. Dojde i na alkoholově nejsilnější české pivo, světlou 21% Schwarzenberské knížecí z Protivína. A samozřejmě i na co se týče stupňovitosti nejsilnější pivo, na tmavého 24% Primátora Double z Náchoda.

Troufám si tvrdit, že podobně pestrou kolekci budete sami dávat dohromady jen těžko. Ochutnat z ní ale můžete snadno. Stačí být ve správný čas na správném místě. Tím místem je, jako obvykle, šalanda Pivovarského domu v Ječné ulici v Praze. Ty správné časy budou dokonce dva. Kvůli mimořádnému zájmu o minulou ochutnávku jsme se rozhodli ochutnávku nejsilnějších piv uspořádat raději dvakrát. Poprvé v pondělí 14.2. a podruhé o týden později, 21.2. V obou případech od 18 hodin, pokaždé se samozřejmě budou ochutnávat ta samá piva.

Pokud máte zájem, potvrďte prosím vaši účast na adrese ochutnavky@svetpiva.cz s uvedením požadovaného data. Těšíme se na setkání s vámi.

V neděli 13.2. v 9 am bylo přihlášeno na každou degustaci ca 25 lidí. Máme pro vás připraveno 12 vzorků. Cena degustace je 200 Kč.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání