úvod
homepage

Budvaru černá sluší vytisknout článek

Přidáno: 28. dubna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,62 hodnotících Hodnotících: 13 počet zobrazení Zobrazeno: 4829x

Kmotrem nového tmavého ležáku Budweiser Budvar se včera stal zpěvák Karel Černoch a vrchní sládek Josef Tolar.AKTUALIZOVÁNO



Budějovický Budvar, n. p. uvádí v dnešních dnech na trh tmavou variantu svého originálního ležáku Budweiser Budvar. Včera byl v prostorách ležáckého sklepa pivovaru tento nový druh piva slavnostně pokřtěn zpěvákem Karlem Černochem a vrchním sládkem Budějovického Budvaru, n. p. Josefem Tolarem.

"Tmavý ležák Budweiser Budvar je vyroben stejným postupem jako originální světlý ležák. Vedle chmele a vody se však k jeho výrobě používá několik druhů sladu. Kromě světlého českého sladu jsou to další tři druhy speciálních barevných ječných sladů: mnichovský, karamelový a pražený. Charakterizuje jej výrazná tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti. Vůni má delikátní po praženém sladu", sdělil vrchní sládek Budějovického Budvaru, n. p. Josefem Tolar.

 Vrchní sládek Budějovického Budvaru pan Josef Tolar čepuje
první várku tmavého ležáku
Vrchní sládek Budějovického Budvaru pan Josef Tolar čepuje první várku tmavého ležáku

"Tmavý ležák nově doplňuje tradiční nabídku pivovaru Budějovický Budvar, n. p. v oblasti gastronomie. Tato oblast je tradičním odbytištěm tmavého piva, jeho podíl zde na celkovém prodeji tvoří 4 % a naleznete jej až ve 26% provozoven. Tímto krokem chceme vyjít vstříc všem příznivcům tmavého piva a nabídnout jim prvotřídní tmavý ležák Budweiser Budvar", doplnil vedoucí marketingu Budějovického Budvaru, n.p. Daniel Jírovec.

A proč se zpěvák Karel Černoch rozhodl stát kmotrem nového piva? "Když slyším jižní Čechy tak se mi kromě krásné krajiny vybaví i výborné pivo Budweiser Budvar. Část naší rodiny pochází právě z jižních Čech, i proto jsou mi blízké a velmi mě těší, že jsem se mohl stát kmotrem tmavého ležáku Budweiser Budvar".

 Zpěvák Karel Černoch hovoří s tiskem proč se rozhodl být
kmotrem tmavého ležáku
Zpěvák Karel Černoch hovoří s tiskem proč se rozhodl být kmotrem tmavého ležáku

Pivovar Budějovický Budvar je čelní představitel tradiční výroby piva tzv. českého typu, vymezující tento pojem nejen v České republice, ale v současné době také ve více než 60 zemích celého světa. Pivo je vyráběno z nejjemnějšího žateckého chmele, vybraného moravského sladu a z vysoce kvalitní měkké vody čerpané z vlastních více než 300 m hlubokých artéských studní.

 Kmotři tmavého ležáku pan Josef Tolar a zpěvák Karel Černoch
připíjejí na zdraví
Kmotři tmavého ležáku pan Josef Tolar a zpěvák Karel Černoch připíjejí na zdraví

Díky kvalitě svých výrobků je znám a oblíben nejen na domácím trhu, ale i v řadě zemí celého světa. Dokladem toho je i množství ocenění, které pivovar během své existence získal. V posledních třech letech to například bylo celkem šest medailí na světové soutěži World Quality Selections testujících kvalitu produktů nebo tituly Pivo roku 2001, 2002, 2003 i 2004 v České republice udělované čtenáři nejznámějšího českého pivního časopisu Pivní kurýr. Za vynikající pivo a výborné ekonomické výsledky byl Budějovickému Budvaru udělen odbornou porotou titul Pivo XX. století v České republice.

AKTUALIZOVÁNO

Na naše doplňující zvídavé otázky odpovídala Nikola Dřevínková z PR agentury ExMise Public Relations, která zastupuje pivovar Budvar:

1/ Po jak dlouhé době uvádí Budvar tmavé pivo na trh?
Budějovický Budvar obnovuje výrobu tmavého ležáku po 50 letech.

2/ Točený Budvar bude k mání jen v brandových restauracích pivovaru, Budvarkách, nebo i jinde?
Točený Budvar je určen všem gastronomickým zařízením, nejen Budvarkám.

3/ Nahradí tmavý Budvar stávající nabídku černého piva Regent z Třeboně?
Budějovický Budvar doplnil vlastním tmavým ležákem sortiment svých produktů

4/ Jedná se o dvanáctku? Jaký je obsah alkoholu?
Jedná se pouze o dvanáctku, obsah alkoholu je 4,7 %.

Děkuji za Váš čas a odpovědi.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání