Únorové setkání čtenářů – pivo Permon
Hodnocení: 1 Hodnotících: 3 Zobrazeno: 9069x
Kdo v úterý zavítá na další neformální setkání čtenářů v Pivovarském domě, může se těšit minimálně na dvě věci – pivo Permon a Local 1 z Brooklynského pivovaru. Dnes představíme sokolovský minipivovar.
Jak Vás vůbec napadlo vařit vlastni značku? Jaké je vaše "civilní"zaměstnání?
Civilní zaměstnání: jsem manager ve své vlastní firmě, vzdělán v oboru technická kybernetika, firma se zabývá datovými komunikacemi, máme cca 20 zaměstnanců (bez hospody a piva).
K pivu jsme se dostali ani už nevíme jak. Zeťák chtěl na hospodu a napadlo nás prodávat tam vlastní pivo.
Začali jsme hledat na informace na internetu a zjistili jsme že se tím zabývá mnoho sympatických lidí a že to je vůbec krásná práce.
Pak jsme začali shánět menší výrobní zařízení a získali jsme kontakt na pana Krýsla. Ten nás nadchnul a už to šlo ráz naráz.
Proč jste vybrali jméno Permon?
Dalším impulsem bylo, že město Sokolov chtělo vyrábět vlastní reprezentační likér v prostorách kláštera. Přesvědčili jsme radu města, že by bylo lepší vyrábět kvalitní Sokolovské pivo, že v kraji není žádný pořádný pivovar a vymysleli jsme název Permon, neboť Sokolov chtěl aby pivo mělo nějaký název spojený s hornickou tradicí města. Máme dohodu o stavbě Měšťanského pivovaru a pivovarské restaurace s varnou 500l. Je plánována taková kapacit spilek a sklepa abychom mohli uvařit více než 1000hl ročně s tím že 2/3 produkce bychom chtěli dodávat do sokolovských restaurací.
Jaký je možný vystav vašeho pivovaru?
V současné době provozujeme pivovar o výstavu 100l. Máme 4 spilky, takže vyrobíme max.400l piva týdně. Tento pivovar jsme pojali jako laboratoř jak pro výrobu tak průzkum trhu a také jako živou reklamu piva Permon. Chceme mít včas připravený trh na výše uvedený výstav Měšťanského pivovaru v Sokolově.
Jaký typ piva plánujete vařit? Kdo sestavoval recepty těchto piv? Chtěli bychom vařit standardně světlou 11 a 13 a tmavou 12 (oceněnou :o)) . Recepty sestavoval Josef Krýsl.
Máte v planu Vaše piva i lahvovat?
Lahvovat budeme do 2l lahví na výměnu pro místní (je to záměr nevíme jak to půjde)
Co na vaše pivo říkají místní? Místní nám to v hospodě chlastají víc než G12(4 sudy týdně), ale méně než G10(8 sudů týdně). Máme tam dost lidí co pijí 10 a více piv a na ně je to moc těžké a "chuťové".
Děkuji za pozornost, ostatní probereme v Praze v úterý.
Ilustrační fotografie:
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |