úvod
homepage

Únorové setkání čtenářů – pivo Permon vytisknout článek

Přidáno: 10. února 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 9009x

Kdo v úterý zavítá na další neformální setkání čtenářů v Pivovarském domě, může se těšit minimálně na dvě věci – pivo Permon a Local 1 z Brooklynského pivovaru. Dnes představíme sokolovský minipivovar.

Pivovar Permon v Lomnici u Sokolova zahájil svojí činnost před velice krátkou dobou, za kterou stihl už získat ocenění na nedávno skončeném pivním festivalu a degustační soutěži v Táboře. Dnes vám krátce tento minipivovar představíme prostřednictvím emailového rozhovoru s majitelem tohoto zařízení, panem Sásem. Více se můžete dozvědět na úterním setkání, kde bude osobně přítomen.

Jak Vás vůbec napadlo vařit vlastni značku? Jaké je vaše "civilní"zaměstnání?

Civilní zaměstnání: jsem manager ve své vlastní firmě, vzdělán v oboru technická kybernetika, firma se zabývá datovými komunikacemi, máme cca 20 zaměstnanců (bez hospody a piva).

K pivu jsme se dostali ani už nevíme jak. Zeťák chtěl na hospodu a napadlo nás prodávat tam vlastní pivo.
Začali jsme hledat na informace na internetu a zjistili jsme že se tím zabývá mnoho sympatických lidí a že to je vůbec krásná práce. Pak jsme začali shánět menší výrobní zařízení a získali jsme kontakt na pana Krýsla. Ten nás nadchnul a už to šlo ráz naráz.

Proč jste vybrali jméno Permon?

Dalším impulsem bylo, že město Sokolov chtělo vyrábět vlastní reprezentační likér v prostorách kláštera. Přesvědčili jsme radu města, že by bylo lepší vyrábět kvalitní Sokolovské pivo, že v kraji není žádný pořádný pivovar a vymysleli jsme název Permon, neboť Sokolov chtěl aby pivo mělo nějaký název spojený s hornickou tradicí města. Máme dohodu o stavbě Měšťanského pivovaru a pivovarské restaurace s varnou 500l. Je plánována taková kapacit spilek a sklepa abychom mohli uvařit více než 1000hl ročně s tím že 2/3 produkce bychom chtěli dodávat do sokolovských restaurací.

Jaký je možný vystav vašeho pivovaru?

V současné době provozujeme pivovar o výstavu 100l. Máme 4 spilky, takže vyrobíme max.400l piva týdně. Tento pivovar jsme pojali jako laboratoř jak pro výrobu tak průzkum trhu a také jako živou reklamu piva Permon. Chceme mít včas připravený trh na výše uvedený výstav Měšťanského pivovaru v Sokolově.

Jaký typ piva plánujete vařit? Kdo sestavoval recepty těchto piv? Chtěli bychom vařit standardně světlou 11 a 13 a tmavou 12 (oceněnou :o)) . Recepty sestavoval Josef Krýsl.

Máte v planu Vaše piva i lahvovat?

Lahvovat budeme do 2l lahví na výměnu pro místní (je to záměr nevíme jak to půjde)

Co na vaše pivo říkají místní? Místní nám to v hospodě chlastají víc než G12(4 sudy týdně), ale méně než G10(8 sudů týdně). Máme tam dost lidí co pijí 10 a více piv a na ně je to moc těžké a "chuťové".

Děkuji za pozornost, ostatní probereme v Praze v úterý.

Ilustrační fotografie:





vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání