úvod
homepage

Únorové setkání čtenářů vytisknout článek

Přidáno: 29. ledna 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,15 hodnotících Hodnotících: 7 počet zobrazení Zobrazeno: 6680x

Jaké bylo lednové setkání – trocha informací a fotek. K tomu vše, co potřebujete vědět o setkání únorovém.

Diskusní příspěvky pod články v nás vyvolávají lehce optimistickou náladu z toho, že lednové setkání čtenářů našeho serveru se povedlo. Proto bychom v těchto neformálních pivních srazech rádi pokračovali. Ještě než vám vyjevíme, co vás v nadcházejícím měsíci čeká, dovolte nám nejdřív malé ohlédnutí za srazem s pořadovým číslem „jedna“.

Na začátek bych se chtěl omluvit všem příchozím za mojí nedochvilnost. Ale situaci, kdy si vyzvednete auto z opravny s tím, že je vše v pořádku, abyste během krátké doby zjistili, že tomu tak není, prostě nejde ovlivnit. Naštěstí vše zachránil Honza Šuráň, který setkání zahájil jako degustační seminář, což se nakonec ukázalo jako velice dobrý tah.

A teď už k jednotlivým bodům minulého setkání.

Honza Šuráň a jeho degustační hodnocení.


Překvapení večera, které jsem nečekal ani já, byla přítomnost pana Balounka, provozovatele a vrchního sládka v jedné osobě pivovaru v Bělči u Hradce Králové. Mohli jsme nejen ochutnat Bělčského Cara, ale i vyslechnout jeho vyprávění o jeho působení ve Vietnamu.


Malý velký muž, Josef Krýsl, představil osazenstvu svého Fat Boye, světlou 13° ze své garáže v Plzni. K tomu jsme vyslechli pár poutavých vyprávění (opět) z Vietnamu, kde na konci loňského roku působil, ze života. Pepa též po skončení degustace strávil spoustu času se čtenáři z řad příznivců homebrewingu.


Pan Chyba vyprávěl o svém výtvoru, opravdové raritě – pivovárku ze skla. K tomuto tématu se ještě vrátíme v samostatném článku.


O hladký průběh prvního setkání se starala má maličkost. Velké poděkování za hladký průběh ale vděčíme Martinovi Slabému, studentovi VŠCHT a jeho přítelkyni Kláře.


Vlasta „Ivories“ představil svůj pivní likér, který se setkal s velice pozitivním přijetím.


Zbyněk Holan představil jedno z prvních „politických piv“. Kupodivu nemělo barvu modrou, za kterou „kope“ v zastupitelstvu Prahy 11, ale i tak se jednalo o povedené pivo.


A na co se můžete těšit příště? Nabídka je pestrá a zahrnuje piva z restauračního pivovaru Kaltenecker z Rožnavy u Košic (tmavá 13° Brokát a speciál 16° s extraktem tokajského vína), 14° jantar z pivovaru Herold, 14° tmavá z pivovaru Bon Zašová, Růžolící Honzík – pivo „framboise“ (malinové pivo se základem piva pšeničného) a na závěr překvapení z pivovaru Brooklyn Brewery, jehož vrchního sládka Garretta Olivera jsme vám již na našich stránkách představili.

A protože forma degustace se osvědčila, rozhodli jsme se první část věnovat právě této činnosti, na kterou bude navazovat volná ochutnávka. Tudíž kdo má zájem o názor profesionála, nechť přijde do Pivovarského domu v Ječné ulici na 18 hodinu. Po té od půl osmé bude následovat avizovaná volná ochutnávka.

Pro zájemce homebrewingu, kterých se posledně sešlo více než dost, mám vzkaz od Honzy Šuráně. Tentokrát bude moci zůstat až do konce a rád s vámi odegustuje plody vašich snah. Kdo má tudíž zájem se dozvědět, jak si jeho pivo stojí, nechť přinese vzorky svého snažení s sebou. Od majitelů Pivovarského domu máme povoleno zůstat déle, než byla minule dohodnutá devátá hodina večerní (i když poslední odcházeli před desátou).

Vážení čtenáři, těšíme se na další setkání u zajímavého piva.

Přehled základních informací
Název akce: Setkání čtenářů a homebrewářů
Datum: 13.2.007(úterý)
Trvání:18-22
Místo: Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze, "šalanda"
Nabízená piva:piva z restauračního pivovaru Kaltenecker z Rožnavy u Košic (tmavá 13° Brokát a speciál 16° s extraktem tokajského vína), 14° jantar z pivovaru Herold, 14° tmavá z pivovaru Bon Zašová, Růžolící Honzík – pivo „framboise“ (malinové pivo se základem piva pšeničného) a na závěr překvapení z pivovaru Brooklyn Brewery
Cena:degustace 150 Kč(18-19:30 hodin), voná ochutnávka(19:30-22 hodin) - cena piva rozumná
Zajímavost:setkání homebrewářů. Možnost nechat odegustovat vaše výtvory profesionálním degustátorem.


vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání