úvod
homepage

Jaký je www.budvar.cz? vytisknout článek

Přidáno: 22. dubna 2003  •  Autor: Ervín Krb
průměrné hodnocení Hodnocení: 4,05 hodnotících Hodnotících: 37 počet zobrazení Zobrazeno: 5362x

Po vyťukání adresy www.budvar.cz se automaticky načte flashová verze - nezkoumal jsem, co se stane v případě, že prohlížeč flash nepodporuje. Jinak je vstupní stránka řešena poměrně konzervativně.
Hlavní menu je na první pohled přehledné, problematičtějš

Poměrně rychle se lze dostat ke kontaktním informacím o pivovaru či zjistit, kdy si je možné budějovické varny prohlédnout. V části "produkty a distribuce" nechybějí přehledy jednotlivých piv ani kontakty na obchodní zastoupení.

Dále je to už slabší. "Zprávy a vzkazy" neobsahují nic na způsob chatu, ale pouhý formulář k odeslání (to se ale přece může stejně dobře řešit e-mailem). Položka "zábava" obsahuje jediný šetřič obrazovky (vedlejší lištou se mi nepodařilo skrolovat), pozadí a informace o nějakých soutěžích v češtině a angličtině. Bez data, aktuálnost tedy nelze posoudit. Lze ji však posoudit u základních ekonomických ukazatelů, které končí rokem 2000 - proto pochybuji i o aktuálnost dalších informací. Vlastní část "Aktuality" ovšem updatována je.

Položky v menu se trochu podivně ztrácejí a zase chaoticky objevují podle přejíždění myši (javascriptové řešení zřejmě není bez chyb).

Úplně zvláštní aplikací je pak část Jdeme na pivo, speciální projekt kdysi dokonce prezentovaný na k tomu účelu svolané tiskové konferenci. Zde konečně naleznete i adresy jednotlivých restaurací, kde se točí Budvar. Vše je ovšem dosti složitě ukryté, schované za hudbou (defaultní zvuk na webových stránkách už při otevření - fuj!) a přes sebe se otvírajícími okny. Databáze vybraných hospod je také dosti skromná, v celé Praze 5 zde jsou např. uvedena pouhá tři zařízení. K restauracím také nelze přidávat vlastní hodnocení.

Celková známka: 3

Hlavní chybou je extrémně nepřehledná navigace. Z titulní stránky není např. vůbec jasné, jak se dostat k seznamu míst s Budvarem. V porovnání se stránkami Staropramenu mi web Budvaru přijde jako jasně horší.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání