úvod
homepage

Kriek vytisknout článek

Přidáno: 14. října 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,51 hodnotících Hodnotících: 14 počet zobrazení Zobrazeno: 5250x

Minulý týden jsme vám nabídli hodnocení degustace piv založených na lambicu (lambic, kriek, framboise ) v plzeňském Prazdroji. Dnes vám přinášíme výsledky degustace piv kriek firmou Pivo Praha.

Výrobce : T´Gaverhopke
Vůně :Svěží, jemná, třešňová vůně. Velmi příjemná.
Chuť :Nevyrovnaná sladkokyselá chuť, Málo výrazná.
Základ piva: pivo svrchního kvašení
Celkové hodnocení: 5

Výrobce : Cantillon
Vůně :Silně ovocná příjemně kyselá vůně.
Chuť :Silně ovocná příjemně kyselá vůně.
Základ piva: spontánně kvašené pivo
Celkové hodnocení: 4

Výrobce :Mort Subite
Vůně : Čistě ovocná vůně, Maliny - třešeň Spíše sladká.
Chuť : Lehká jakoby limonádová mírně nakyslá chuť.
Základ piva:spontánně kvašené pivo
Celkové hodnocení: 5

Výrobce :Timmermans
Vůně : Ovocná natrpklá mírně sklepní vůně, ale svěží, příjemná
Chuť : Velmi vyrovnaná bohatá chuť s výrazným kyselým tónem
Základ piva: spontánně kvašené pivo
Celkové hodnocení: 3

Výrobce : Lindemans
Vůně : Nepříliš přirozená sladce ovocná a sirupová vůně
Chuť : Nevyrovnaná sladká chuť, limonádová
Základ piva: spontánně kvašené pivo
Celkové hodnocení: 6

Výrobce: Jacobins
Vůně : Svěží příjemná bohatá vůně, třešňová
Chuť : Vyvážená kyselá a trpká osvěžující chuť
Základ piva:spontánně kvašené pivo
Celkové hodnocení: 4

Výrobce:Belle-Vue láhev
Vůně :Vcelku pivní vůně s ovocným nádechem, nevyrovnaná
Chuť : Kyselá chuť s převládající hořkou až mandlovou
Základ piva:pivo svrchního kvašení
Celkové hodnocení: 4

Výrobce : Belle-Vue plech
Vůně :Pivní až kvasničná vůně se slabou ovocnou
Chuť : Příjemně trpká vyvážená chuť
Základ piva: pivo svrchního kvašení
Celkové hodnocení: 3

Kategorie celkového hodnocení :

1-2-Mimořádně dobrý až velmi dobrý-
Pivo bez nedostatků v senzorické kvalitě
3-4-Dobrý až dosti dobrý-
Pivo s drobnými senzorickými nedostatky, které však neovlivňují výrazně subjektivní dojem.
5-Prostřední-
Pivo průměrné kvality u něhož se vyskytují méně závažné nedostatky v senzorické kvalitě
6-7-Dosti špatný až špatný-
Nedostatky v senzorické kvalitě piva jsou již na závadu jeho obliby a nevhodně mění senzorický charakter piva
8-9-Velmi špatný a mimořádně špatný
Zásadní nedostatky v senzorické kvalitě, které již prakticky znehodnocují jeho pitelnost

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání