úvod
homepage

Shakespearovy letni dny Bohemian Lager vytisknout článek

Přidáno: 31. května 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,96 hodnotících Hodnotících: 38 počet zobrazení Zobrazeno: 5507x

Výčep Shakespeare je původní pivovar na Novém Zélandě, který byl otevřen v říjnu 1986. Barry Newman, původní sládek, zde stále vaří různé druhy kvalitních piv.

Na posledních třech pivních festivalech na Novém Zélandě obdržel Výčep Shakespeare více vyznamenání a medailí než ostatní malé pivovary. Bohemia Lager ( 5,5% alc/vol ) se festivalu zúčastnil loňský rok a dostal stříbrnou medaili.

Pan Newman je tak trochu puritán, co se týče vaření piva, bere v úvahu jak historii a tradice, tak i celou filozofii tohoto způsobu vaření. Bohemia Lager se vyrábí přidáním 10% pšeničného sladu, který je ze starých sladových polí. Ty maji svůj vlastní ekosystém a vylučují plevelná zrna a ječmen.

Bohemia Lager má zlatavou barvu a čerstvou aromatickou vůni. První dojem začíná lahodnou a příjemnou chutí sladu. Poté se v ústech rozvine chuť kořeněného chmelu. Chuť je vystupňována silnou hořkostí a alkoholem. Seznámení s tímto pivem nějakou chvíli trvá a když už máte dojem, že ho znáte, objeví se další chuťový přívlastek.

Přestože ženy pivu kvůli jeho hořkosti obvykle neholdují, Bohemia Lager bývá i mezi nimi velmi oblíbené, možná pro jeho intenzivní aroma a chuť.

K dostání pouze ve Výčepu Shakespeare, 61 Albert Stree, Auckland City.

Luke Nicholas, Real Beer, Australia & New Zealand

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání